فرشته فهمیده روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه باید پیشگیری و مبارزه با خطر اعتیاد را در ۲ کانون خانواده و مدرسه با رویکرد پیشگیرانه مورد توجه قرارداد، افزود: اعتیاد به مواد مخدر نه تنها یک آسیب و بیماری بلکه مهم ترین چالش و مشکل اجتماعی است که سایر حوزه های اقتصادی، بهداشتی و سلامت روان خانواده و جامعه را تهدید و باعث رکود اجتماعی در همه ابعاد می شود.
وی خاطرنشان کرد: اعتیاد کانون اولیه جامعه ” خانواده” را با خطر جدی مواجه کرده که گسترش این آسیب جامعه را نیز به تباهی سوق می دهد لذا باید مهارت ” نه گفتن ” را در بین دانش آموزان تقویت کنیم.
وی بیان داشت: لازم است از طریق آموزش موثر و لازم در فضای مجازی و هشدار خطرات جدی این آسیب متوجه کانون خانواده، نوجوانان و جوانان و محیط های کار مورد هدف باشند و با رویکرد یکپارچه و هماهنگ برای اجتماعی کردن امر مبارزه با اعتیاد با بهره گیری از تمام ظرفیت ها، توانمندی ها وتقویت باورهای دینی و معنوی به منظور دستیابی به جامعه ای سالم وعاری از اعتیاد اقدام گردد.
فهمیده اضافه کرد: ورود نهادهای مدنی در این راستا سبب می شود اجتماع امنیتی به امنیت اجتماعی تغییر یافته و زمینه ساز طرح اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر در سطح کشور گردد.
وی کاهش سن اعتیاد درجامعه را یک خطر جدی دانست و اضافه کرد: برای کاهش آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد باید توجه کامل به بخش اقدامات پیشگیرانه بویژه در حوزه آموزش و پرورش شود.
وی ادامه داد: برای پیشگیری از آسیب های ناشی از اعتیاد در قالب میز نماد و طرح یاریگران زندگی در بستر شبکه شاد، خدمات آموزشی مختلفی به دانش آموزان و خانواده ها ارائه می شود.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش یادآورشد: در طول سال تحصیلی و بویژه در هفته مبارزه با مواد مخدر اقدامات آموزشی مختلفی در راستای ترویج و فرهنگ سازی پیشگیری از اعتیاد و آسیب های اجتماعی، ارتقاء مهارت های خود مراقبتی دانش آموزان و ترویج آن، جریان سازی فرهنگی و اجتماعی و آگاه سازی عمومی در بستر شاد کانال اداره مشاوره، امورتربیتی و مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی اداره کل آموزش وپرورش البرز انجام شده است.
وی اجرای ۱۰ برنامه فرهنگی- آموزشی از جمله پویش های فرهنگی ترویجی با محوریت مبارزه با اعتیاد و آسیب های اجتماعی، تولید محتواهای آموزشی با موضوع اعتیاد و آسیب ها، مشارکت مدارس در تکمیل اطلاعات سامانه پایش آسیب های اجتماعی را از دیگر اقدامات انجام شده آموزش و پرورش البرز در بخش پیشگیری از اعتیاد برشمرد.
فهمیده ادامه داد: استفاده از شبکه شاد برای انتشار پیام های پیشگیری از اعتیاد و رفتارهای پرخطر، حمایت از ابتکارات کانون های یاریگران زندگی برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی، تمرکز بر پیشگیری، کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر در دوران کرونا از دیگر برنامه های آموزش و پرورش در بخش پیشگیری از اعتیاد است.
وی تاکید کرد: انتظار می رود همه مسوولان و مردم احساس مسئولیت کنند و در شرایط کنونی به دلیل شیوع ویروس کرونا در کنار اقدامات مقابله، با توسعه و تقویت سایر فعالیت های فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد گام بردارند.
استان البرز ۴۷۳ هزار دانش آموز دارد.