حجت الاسلام و المسلمین محمدمهدی محمدی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در اجرای این طرح که با هدف جلوگیری از موازی کاری در اجرای برنامه های دهه ولایت و امامت و همچنین ایجاد فضای نشاط در جامعه برگزار می شود، تعامل بهتر بین نهادی و تاثیر در مشارکت حداکثری مردم در اجرای برنامه ها نیز دنبال می شود.
وی اظهار داشت: طلاب، هیئات مذهبی، مساجد، عموم مردم، دانش آموزان، دانشجویان، کادر درمان، کارمندان دولت و حسینیه ها گروه های مخاطب در این طرح می باشند که ۱۸ برنامه محتوایی و پویش برای آن در نظر گرفته شده است.
وی گفت: اجرای پویش های اطعام علوی، غدیرانه، جشن های نگین ولایت، میثاق نامه، خطبه های زندگی، مهر ولایت، مژده رحمت، مواسات علوی، تجلی گاه توحید ناب، میثاق ماندگار، نسیم بهشت، نغمه علوی، ایستگاه صلواتی و نواهای علوی، دیدار با سادات، تجمع بزرگ شهرستانی و کاروان شادی، مسابقه خطبه غدیر و عقد اخوت برنامه های این طرح می باشند.
محمدی افزود: جشن های نگین ولایت با استفاده از ظرفیت های بومی استان در میادین شهری، پارک ها، فضای باز و فضای مجازی طراحی، ضبط و اجرا می شود.
وی ادامه داد: برنامه خطبه های زندگی نیز بر مبنای ضرورت، اهمیت و بزرگداشت مناسبت ها و ایام مذهبی در کشور تولید و پخش بسته های شنیداری و دیداری در دستور کار خود این مرکز قرار دارد که در دهه ولایت و امامت تولیدات سمعی با موضوع سبک زندگی از منظر حضرت علی (ع) حاوی خطبه ها و گفته ها از این امام همان به صورت روایی قابلیت انتشار در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی را دارا می باشد.
وی همچنین برنامه مهر ولایت را شامل انعکاس تصاویر گزارشی از نذورات مردمی در اعیاد قربان و غدیر، نظیر قربانی کردن و اهدای آن به آسایشگاه ها، توزیع شربت و شیرینی در سطح شهر، عیادت از بیماران، دورهمی های خانوادگی و جشن های مردمی در این ایام و بیان آداب و سنن مردم استان در این اعیاد برشمرد.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان البرز به بیان نحوه اجرای دیگر برنامه های طرح حب امام علی (ع) اشاره کرد و یکی دیگر از این برنامه ها را دیدار با سادات دانست و گفت: رسم بر آن است که صبح روز عید غدیر، مردم به دیدار سادات می روند و ادای احترام می کنند و سادات نیز به رسم یادبود از مهمانان قدردانی می کنند.
وی ادامه داد: در روز عید غدیر و دیدار با سادات، مردم در این روز بهترین و زیباترین لباس های خود را پوشیده و خود را معطر به بهترین عطرها می کنند و با چهره خندان و شادمان به دید و بازدید می پردازند.
وی اضافه کرد:هر چند امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا مناسبت های دینی متفاوت برگزار می شود و مسوولان مردم را به رعایت شیوه نامه های بهداشتی توصیه می کنند اما همه ساله در شب و روز عید غدیر در مسجدها و حسینیه ها مراسم جشن و سرور و مولودی خوانی برگزار می شود.
محمدی توصیه کرد که مردم می توانند در این پویش مبارک شرکت کرده و تصاویر خود را در فضای مجازی منتشر کنند.
وی بیان داشت: عید سعید غدیر خم یکی از بزرگترین اعیاد مسلمانان می باشد و یکی از سنت های حسنه در این عیدالاکبر که روایات عجیبی درباره آن نقل نموده اند و متاسفانه مورد غفلت واقع شده است سنت غذا دادن به افراد یا همان اطعام مومن است.
محمدی گفت:به طوریکه امام صادق(ع) فرموده اند «غذا دادن به یک مومن در روز عید غدیر ثواب اطعام یک میلیون پیامبر و صدیق (در راس آنها خود ائمه معصومین(ع) و یک میلیون شهید (در راس آنها حضرت ابوالفضل العباس (ع) و شهدای کربلا) و یک میلیون فرد صالح در حرم خداوند را دارد».
وی افزود: به همین منظور پخت یک میلیون غذای نذری نیز فردا همزمان با روز عید سعید غدیر خم توسط گروه های مخاطب طرح حب امام علی (ع) به اجرا در می آید.