چهارشنبه , 28 شهریور 1403

سیستم ریلی کشور به کمک دامداران بیاید

علیرضا امراه زاده روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه  ماه ها زمان برای ترخیص نهاده ها از بنادر صرف می شود، افزود: نهاده هایی که وارد بندرهای جنوبی کشور می شوند بایستی تا سال گذشته برای حمل هر کیلوگرم ۲۵۰ تومان به کامیونداران ل پرداخت می کردیم در حالیکه در سال جاری این عدد به ۶۰۰ تومان رسیده است.

وی اظهار داشت: علیرغم این افزایش قیمت بی سر و سامان، حتی کامیون هم در این بنادر برای حمل و نقل پیدا نمی شود.

افزایش پنج برابری قیمت علوفه خوراک دام

 امراه زاده با بیان اینکه خوراک دام نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری یافته است، گفت: خوراک دام به 2 بخش علوفه و نهاده تقسیم می شود که نهاده جنس های دولتی مثل جو، ذرت و سویا است و علوفه شامل کاه، ذرت و یونجه هست که از کشاورز خریداری می شود که دولت در خصوص علوفه زیاد تاثیری ندارد و عرضه و تقاضا، خشکسالی و میزان بارندگی بر روی آن تاثیر می گذارد.

وی به افزایش بی سابقه قیمت علوفه دامی، افزود: کاه  و کلش در سال گذشته کیلویی ۵۰۰ تومان بود که امسال آن را از کشاورز چهار هزار و ۵۰۰ تومان خریداری کردیم که ۹ برابر گرانترشده و یونجه را نیز سال گذشته کیلویی ۲ هزار تومان خریداری می کردیم که امسال قیمت آن به ۵ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده و ذرت علوفه ای نیز سال گذشته ۶۰۰ تومان بود که امسال به یک هزار و ۷۰۰ تومان رسیده در حالیکه هنوز فصل برداشت آن هنوز نرسیده است و اواخر مهرماه انجام می شود.

وی در مجموع افزایش نرخ این سه محصول را پنج برابر دانست و اظهار داشت: یعنی هزینه های تهیه علوفه دامی ۵۰۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت تعاونی کشاورزان دامداران صنعتی نظرآباد ادامه داد: نهاده که تنظیمش به دست دولت است دو بار افزایش قیمت داشته که حدود ۴۰ درصد است و سبوس دولتی را که یک هزار و ۴۰۰ تومان می خریدیم خرداد ماه آزاد کردند ولی از مرداد ماه دوباره سهمیه دولتی شد.

وی اضافه کرد: افزایش پنج برابری قیمت علوفه و ۴۰ درصدی کنتسانتره باعث شده که ۲.۵ برابر خوراک دام افزایش قیمت نسبت به سال گذشته داشته باشد.

امراه زاده گفت: سال گذشته مصوب شد شیر خام را از دامدار کیلویی چهار هزارو ۵۰۰ تومان از خریداری کنند در حالیکه ۸۰ درصد هزینه های تولید مربوط به خرید خوراک دام است که اگر چهار هزار و ۵۰۰ تومان را ۲.۵ برابر کنیم نزدیک ۱۱ هزار تومان می شود.

وی افزود: پس مصرف کننده چگونه انتظار دارد شیر را همچون سال گذشته به قیمت چهار هزار و ۵۰۰ تومان به فروش برسانیم.

وی با یبان اینکه طبق مصوبه دولت حدود ۴۷ درصد با مصوب ۶۴۰۰ تومان افزایش قیمت شیر خام داریم، یکی دیگر از موضوعات را مربوط به واردات گوشت دانست و اظهار داشت: بعضی از مدیران تمایل به واردات گوشت داریم که دلیل آن را نمی دانیم به طوریکه واردات گوشت از برزیل برای هر کیلوگرم حداقل ۱۲۰ هزار تومان تمام می شود در حالیکه شرکت پشتیبانی امور دام سال گذشته به ما ابلاغ کرد که هر کیلوگرم گوشت را از ما ۸۲ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می کند.

امراه زاده تاکید کرد: دامدار توان دادن سوبسید به مصرف کننده ندارد و از دولت جدید انتظار داریم مشکلات دامداران و تولید کنندگان را به خوبی حل و فصل کند.

در استان البرز روزانه یک هزار و ۲۰۰ تن شیر خام در واحدهای دامی استان تولید می شود.

 استان البرز ۱۵۵ هزار راس دام سنگین و حدود ۳۵۴ هزار راس دام سبک دارد.

پیشنهاد ما به شما

چالش‌های جراحی لگن و ران

به محل اتصال استخوان‌های مجاور و متصل به یکدیگر مفصل می‌گویند. اگر این بخش فاقد …