پنجشنبه , 13 اردیبهشت 1403

مهارت پروری باید جایگزین مدرک گرایی شود

رحیم بنامولایی روز دوشنبه در نشست خبری دومین دوره جشنواره ملی امیرکبیر گفت: هفت سال پیش تعامل صنعت و دانشگاه با این هدف مهم در اتاق بازرگانی کلید خورد تا در آموزش عالی کشور درکنار علم آموزی مهارت آموزی نهادینه و جایگزین مدرک گرایی شود.

وی بیان داشت : اتاق بازرگانی متولی حوزه صنعت و کشاورزی است و حامی توجه خاص آموزش عالی به مهارت آموزی است.

بنامولایی گفت: تلاش وافری برای گسترش صنعت و دانشگاه انجام شد علم و تجربه به صورت کاربردی تر در کنار هم قرار داده شود تا گره گشای حجم بیشتری از مشکلات صنایع کشور باشد.

وی افزود: نگاه اتاق بازرگانی همواره در پی آن بود تا تعامل صنعت و دانشگاه به سمت و سویی هدایت شود تا پایان نامه های دانشگاهی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری با افزایش تولید، بالا بردن بهره وری ، استفاده بهینه از سرمایه ها در کشور را درپی داشته باشد.

وی در ادامه یک رویکرد مهم برای ایجاد انگیزه در میان دانشگاهیان را ارتقای زمینه علمی و دانشی در ‌کنار تغییر در نگرش های اجتماعی برشمرد.

عضو شورای سیاستگذاری دومین دوره جشنواره ملی امیرکبیر گفت: متاسفانه هنوز اقتصاد ما متکی به نفت است و در فرمایشات مقام معظم رهبری در سال های اخیر مرتبا تاکید بر اقتصاد مقاومتی و تولید داخلی در راستای کاهش سطح وابستگی به اقتصاد متکی به نفت بوده است.

وی افزود:درحال حاضراقتصاد دولتی و خصولتی در ایران بیش از ۸۰درصد اقتصاد کشور را در اختیار دارد و این یکی از گرفتاری های مهم جامعه است، باید به بخش خصوصی بیشتر اعتماد کرد

بنامولایی تاکید کرد: ۹درصد منابع دنیا و یک درصد جمعیت جهان در ایران است،در نتیجه دارایی های زیادی داریم و باید علمی را توسعه دهیم که به تولید ثروت برسد و این رابطه نیاز است که دو جانبه باشد.

وی با تاکید بر اینکه دولت به جای تصدی گری باید نقش هدایت سرمایه را ایفا کند، گفت: دانشگاه های کشور باید متناسب با تکنولوژی های روز دنیا به آموزش های لازم بپردازند، در اتاق بازرگانی به دنبال این مسایل هستیم.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز با اشاره به اهمیت تکیه بر مهارت پروری در دانشگاه ها برای تامین نیاز نیروی کار صنعت گفت: تربیت نیروی ماهر آموزش دیده دوره های عملی و کاربردی اهمیت بالایی دارد.

وی با تاکید بر اینکه اول انقلاب ۳۰۰هزار نیروی دارای مدرک دانشگاهی لیسانس به بالا داشتیم، گفت: اکنون تعداد آنها به ۱۵ میلیون نفر رسیده است، باید تولید و نگاه فکری در جامعه ایجاد کنیم که نسل جوان ایرانی با توجه به سیاست های دنیا در جهت سرمایه گذاری های داخلی کار کنند.

 بنامولایی با اشاره به اینکه در کسب و کارهای جدید مدیریت برند مهم است،افزود: بحث تولید بدون کارخانه و استفاده از ظرفیت های خالی کارخانه ها برای فعالیت مجموعه های دانش بنیان اهمیت بالایی دارد

وی تاکید کرد: باید با کمک رسانه ها این نگاه ملی را ایجاد کنیم که جوانان جامعه به جای دلالی در راستای مولد بودن حرکت کنند.

استان البرز دارای سه هزارو ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی است

پیشنهاد ما به شما

لیزر الکساندرایت کندلا

کندلا یک تکنولوژی است که برای کاهش و زدودن موهای زائد از بدن و صورت …