سلیمان رستمیان روز شنبه در همایش تجلیل از نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر استان البرز افزود: نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر محصول زحمات خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران هستند که امروز با زحماتی که در دورههای مختلف داشته اند اهل علم، تولید علم، اندیشه و تفکر بوده و در جامعه فعال هستند.
وی اظهار داشت: در بحث فعالیتهایی که بنیاد در حوزه مسایل علمی و آموزشی انجام میدهد یکی از سرفصلها که بیش از ۱۰ سال بهعنوان یک فعالیت در بنیاد دیده میشود موضوع حمایت از نخبگان، فرهیختگان و سرآمدانی از جامعه معظم ایثارگری هستند که توانستهاند در عرصههای مختلف علمی رشد داشته باشند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز ادامه داد: در سنوات گذشته اقدامات خوبی در راستای جمعآوری آمار و اطلاعات و همچنین دستهبندی و شناسایی نخبگان صورت گرفته که این امر در ۲ سال گذشته سرعت گرفته است.
وی گفت: امروز ما در استان البرز مفتخر به حضور ۲۱۰ نفر بهعنوان نخبگان جامعه ایثارگری از فرزندان معظم شهدا جانبازان، جانبازان عزیز و همسران معظم شهدا و جانبازان هستیم که از این تعداد ۱۳۴ آقا و تعداد ۷۶ نفر خانم هستند.
وی اضافه کرد: این تعداد به نسبت جمعیت کشور و آماری که بنیاد ملی نخبگان دارد کاری ارزشمند و پر اهمیت و به نسبت جمعیت جامعه هدف در دورههای آموزشی مختلف و جامعه آموزشی در کل کشور که در حوزه تولید علم و حوزه خلاقیتها شناساییشدهاند آمار بسیار خوبی است.
رستمیان افزود: ۹ نفر در ۶ ماهه اول سال جاری به جمع نخبگان شاهد و ایثارگر استان البرز اضافهشدهاند که این نشان از تلاش مداوم جامعه ایثارگری برای دستیابی به مسایل علمی است.
مشاور امور ایثارگران استانداری البرز در ادامه با تأکید بر اینکه میتوان از ظرفیت نخبگان شاهد و ایثارگر در عرصهها و پیشبرد اهداف مختلف استفاده کرد، گفت: ما امروز بهعنوان متولی نخبگان شاهد و ایثارگر از شرایط موجود گلهمند هستیم که هنوز ساز و کاری مناسب برای استفاده از توانمندیهای این عزیزان در بخش خصوص و دولتی و در عرصههای مختلف استفادهنشده است.
دبیر شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استان البرز اظهار داشت: نخبگان امروز زحمات خود را به ثمر رسانده و آنچه را که باید انجام میدادند را انجام دادهاند، امروز نوبت مسوولین است که از ظرفیت این عزیزان در عرصههای مختلف استفاده کنند ضمن اینکه بنیاد هم باید مسیرها را بهصورت کارشناسی پیگیری تا این مسیر منتج به یک نتیجه اثرگذار و مطلوب شود.
وی به تواناییهای نخبگان در عرصههای مختلف بهویژه پیشبرد اهداف بنیاد اشاره و تصریح کرد: بنیاد در موضوعات مختلف ازجمله کار فرهنگی نیازمند یاری نخبگان است، یک چهارم از اساسنامه بنیاد را کار فرهنگی تشکیل میدهد.
وی یادآور شد: نخبگان میتوانند با ایده پردازی و نظرات سازنده خود در جهت پیشبرد اهداف کمکحال بنیاد باشند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز بحث شهید و شهادت و تولیت آستان شهدا را مربوط بهتمامی لایههای جامعه مربوط دانست و افزود: ما در تلاش هستیم تا ظرفیتهای مثبت جامعه ایثارگری را تقویت و کمک کنیم بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم، نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر هم باید در کارهای بنیاد مشارکت داشته باشند.
استان البرز بیش از پنج هزار و ۲۵۰ شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.