حامد فرضی روز چهارشنبه در سومین گفتمان فرهنگ منابع طبیعی که در روستای خور شهرستان کرج برگزار شد، ضمن قدردانی از اهالی روستا برای حفظ منابع طبیعی و خودداری از تصرفات و آسیب رساندن به اراضی ملی، گفت: تمام گروه ها خود را در حفاظت از منابع طبیعی، این نعمت الهی، سهیم بدانند.
وی افزود: اگرچه دستگاه های متولی در حفظ و حراست از منابع طبیعی مکلف هستند ولی این مهم بدون مشارکت همه جانبه و پررنگ مردم کامل نمی شود زیرا یکی از کارسازترین اقدامات برای حفظ، احیا و توسعه منابع طبیعی، همواره بهرهگیری از مشارکت جوامع محلی و مشارکتهای مردمی بوده است.
وی در ادامه با بیان اینکه پایش و ارزیابی پروژه های منابع طبیعی باید توسط مردم محلی و تشکلات بومی انجام شود تا احساس کنند که منابع طبیعی متعلق به آنهاست، تاکید کرد: مالکیت و منفعت، آموزش مداوم به ذینفعان بر اساس نیازسنجی، پایش و ارزیابی مشارکت، احصاء بازخوردها و اصلاح فرایند و مستند سازی از نکات حائز اهمیت و تاثیرگذار در مشارکت مردمی و جوامع محلی است که اگر اتفاق نیافتد مشارکت به نحو صحیح و شایسته صورت نمی گیرد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز ضمن مطرح کردن موضوع بررسی دقیق بنچ مارک های نصب شده در روستای خور، هدف از نصب این بنچ مارک ها را حفظ اراضی ملی و جلوگیری از تجاوزات احتمالی به عرصههای منابع طبیعی دانست و از جمله مزایای آن به مشخص شدن حدود مرز اراضی ملی با مستثنیات اشاره کرد.
فرضی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه یکی از راه کارهای مفید حفظ و صیانت از عرصه های طبیعی روستا، تشکیل تعاونی های منابع طبیعی می باشد، افزود: استفاده از مشارکت های مردمی گامی موثر در تشکیل این شرکت تعاونی می باشد که با تشکیل این تعاونی و افزایش مشارکت پذیری شاهد ارتقاء سطح زندگی و معیشتی اعضاء و جلوگیری از مهاجرت و در نهایت فعالیت در راستای توسعه پایدار منابع طبیعی خواهیم بود.
وی تصریح کرد: با توجه به مزایای بسیار زیاد تعاونیها، به خصوص در بخش منابعطبیعی، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز از تشکیل تعاونی های منابع طبیعی در روستا و اجرای پروژه های منابع طبیعی در این روستا توسط اهالی و جوانان این روستا استقبال می کند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز در خصوص موضوع رصد ورود و خروج دام، با بیان اینکه برای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و بهبود پوشش گیاهی، باید این مهم در مراتع ساماندهی و رعایت شود، افزود: با اجرای طرح مدیریت چرا و کنترل مبادی ورودی استان از حیث ورود دام توسط همکاران یگان حفاظت استان وضعیت مراتع روستاها کنترل و مراقبت می شود.
وی پس از قدردانی از همکاری و هوشیاری مردم روستای خور در حفاظت از منابع طبیعی و انفال الهی، ضمن هشدار به سودجویان و متصرفان عرصه های منابع طبیعی، به گشت های مستمر و شبانه روزی نیروهای یگان حفاظت از اراضی ملی اشاره و تاکید کرد: مردم در صورت مشاهده هرگونه تخریب و تصرف اراضی ملی و یا قطع درختان جنگلی و بوته های مرتعی و یا آتش سوزی در طبیعت مراتب را به شماره تلفن ۱۳۹ و ۱۵۰۴ یگان امداد جنگل و مرتع گزارش دهند.