محمدرضا شاملو روز پنجشنبه در نشست بررسی وضعیت ایمنی روستاهای شهرستان طالقان استان البرز بیان داشت: در اجرای ماده ۲۷ قانون برنامه پنجساله ششم، کار گستردهای را در سطح کشور شروع کردیم و از طریق پژوهشکده سوانح طبیعی و با همکاری استانداری ها، کلیه روستاهای در معرض آسیب ناشی از حوادث غیرمترقبه شناسایی و دستهبندی میشوند.
وی بیان داشت: تاکنون کارشناسی و شناسایی ۵۰ درصد روستاهای در معرض آسیب ناشی از حوادث غیرمترقبه شناسایی و دستهبندی شده اند و استان البرز نیز به دلیل قرار داشتن بر روی گسل جزو اولین استان ها در این برنامه بوده است.
شاملو در بخش دیگری از سخنان خود به طرح های هادی در روستاها اشاره کرد و گفت: طرح های هادی با وجود مشکلات، امتیازات زیادی داشته لذا هیچ روستایی در کشور وجود ندارد که از اجرای طرح هادی ناراضایت باشد.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن کشور اضافه کرد: در ۴۰ هزار روستای کشور طرح های هادی اجرا شده که در کل رضایتمدی نسبی وجود دارد و اگر طرح های هادی نبود با ساخت و سازهای بی رویه هیچ چارچوبی در روستاها وجود نداشت.
شاملو تصریح کرد: در سال های اخیر گرایش به ساخت و ساز در روستاها زیاد شده، یک بخش روستائیان و کسانی که مقیم هستند و بخش دیگر حجم قابل توجهی از غیر بومیان است لذا همه ما موظفیم در حفظ اراضی کوشا باشیم و در کنار آن باید به نیازهای مردم توجه کنیم.
سیدسجاد حسینی نسب فرماندار طالقان نیز در این نشست ضمن گزارش اجمالی از وضعیت روستاهای طالقان و مشکلات و چالش اجرای طرح هادی در این روستاها با تأکید بر لزوم بازنگری در طرح هادی در بیشتر روستاهای شهرستان طالقان گفت: روستاهای طالقان نیازمند بازنگری در طرح های هادی هستند و این بازنگری ها باید به لحاظ نیازمندی ها و موقعیت خاص جغرافیایی هر روستا صورت گیرد.
وی تحقق و اجرایی شدن طرح هادی روستایی را مستلزم تعامل مستمر، شفاف و عملگرایانه میان دستگاهها و نهاد های ذیربط دانست و گفت : باید بیش از عمیق تر شدن بسیاری از مشکلات بتوان با اجرایی شدن این طرح بخش قابل توجهی از مشکلات موجود در بافت های روستاها که غفلت از آنها باعث بروز مشکلات و آسیب های اجتماعی ، مهاجرت از روستاها را پیشگیری و درمان کرد.
شهرستان ۱۰۰ هزارنفری طالقان با ۸۰ روستای تابعه در ۷۰ کیلومتری شمال غربی کرج مرکز استان البرز قرار دارد.