پنجشنبه , 20 اردیبهشت 1403

تحول در مشاغل خانگی البرز بستر ساز توسعه اقتصادی است

به گزارش روز چهارشنبه  روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز، « احمدرضا فیروزی» در هجدهمین نشست کمیسیون گردشگری و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی البرز گفت: اجرای طرح  تهیه، تدوین و تنظیم طرح مشاغل خانگی برای اولین بار در کشور در سال ۸۱ به همت جهاد دانشگاهی وقت کرج آغاز شد و در هیات دولت به تصویب رسید.

وی افزود:  این طرح  در سال ۸۹ به نهادهای مربوطه ارایه شد و دستگاه های متولی از جمله سازمان صمت، اداره کل میراث فرهنگی، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و جهاد کشاورزی فعالیت در این زمینه را دنبال کردند.

رییس جهاد دانشگاهی استان البرز با اشاره به تحول ایجاد شده در نحوه اجرای این طرح افزود: در حوزه مشاغل خانگی برخی متقاضی انجام فعالیت در منازل شخصی و دیگری افراد پیشران و حمایت کننده از شاغلین در این حوزه هستند.

وی ادامه داد:  بنابراین از سال ۹۷ با همکاری وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و مجموعه جهاد دانشگاهی استان مدل جدیدی برای اجرای طرح مذکور در نظر گرفته شد تا با تکمیل چرخه موجود شاهد تعامل سازنده این دو باشیم.

فیروزی در ادامه خاطر نشان کرد: با توجه به پیوستگی تمامی فعالان حوزه مشاغل خانگی در راستای پیشبرد اهداف خود، انسجام میان آنها به مثابه حلقه مفقوده ای بود که خوشبختانه با توجه به زیست بوم و امکانات موجود در البرز اتفاق خوبی در این مورد رقم خورد و این موضوع عملیاتی شد.

وی با اشاره به همبستگی ایجاد شده میان این دو گفت: در زمان حاضر پیشران ها در پنج کمیته مشاغل خانگی مستقر شده و مشغول فعالیت هستند و شاهد شکل گیری مراکزی هستیم که زنجیره تولید را تکمیل می کنند.

رییس جهاد دانشگاهی استان البرز با تاکید بر لزوم بهره مندی از ظرفیت های مغفول مانده در حوزه مشاغل خانگی بیان کرد: از آنجایی که ایجاد کارگاه های تولیدی، زمان بندی حضور و محدودیت های دست و پا گیر موجود مانعی بر سر راه فعالان هنری است بنابراین با توجه به پتانسیل موجود در این حوزه با کم ترین سرمایه، هزینه و نیز مدیریت زمان می‌توان شاهد رونق اقتصادی کشور بود؛ چرا که در این حوزه محاسن زیادی وجود داشته و تنها نیازمند شناسایی و پرورش آن است.

وی  عنوان کرد: بیشترین تمرکز ما در استان بر نهادسازی بود که این مهم از نگاه تکلیفی صرف خارج شده و به نگاه ویژه تر و فراتکلیفی نزدیک شد، در این زمینه باید به سمت عواملی پیش رفت که خودشان مشتاق فعالیت باشند. اگر نگاه صرفا دولتی باشد با تغییر مدیران در رده های مختلف امکان ایجاد وقفه و حتی توقف کامل در اجرای طرح وجود خواهد داشت.

فیرزوی با تاکید بر لزوم تعامل بخش خصوصی به ویژه اتاق بازرگانی البرز با نهادهای مرتبط افزود: در صورت ورود بخش  خصوصی با تمام پتانسیل خود به این حوزه، می تواند به توسعه مشاغل خانگی کمک کند. در واقع اتاق بازرگانی به عنوان نماینده پارلمان بخش خصوصی نقش موثری در شکل گیری این مجموعه داشته و راه اندازی مرکز مشاغل خانگی و بسیج امکانات، مسیر موجود را تقویت و تثبیت کرده است.

پیشنهاد ما به شما

لیزر الکساندرایت کندلا

کندلا یک تکنولوژی است که برای کاهش و زدودن موهای زائد از بدن و صورت …