به گزارش ایرنا، انتخاب و معرفی مجتبی عبداللهی به عنوان نماینده عالی دولت در استان البرز در حالی انجام شد که گروه ها و جریان های مختلف فکری تا پیش از این در تلاش بودند که گزینه های مورد نظر خود برای احراز این مسوولیت معرفی کنند و هریک در فضای مجازی گوی سبقت را از یکدیگر ربودند تا حرف خود را به کرسی بنشانند اما دولت سیزدهم در روز ۱۶ آبان ماه به تمام شایعات و گمانه زنی ها پایان داد.
امروز برای البرزی ها روزی متفاوت با ایام گذشته بود، حضور احمد وحیدی وزیر کشور دولت سیزدهم برای البرز از حیث تغییر و تحول مدیریتی سرنوشت جدیدی رقم زد و استاندار عزیزاله شهبازی پس از حدود سه سال، سکان امور را به مجتبی عبداللهی سپرد تا البرز با رویکرد دولت سیزدهم برای آینده خود هدفگذاری کند.
البرز که به واسطه سکونت اقوام ایرانی به «ایران کوچک » لقب گرفته از حیث سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی دارای جایگاه ویژه ای در کشور است و به همین دلیل مدیریتها در این استان با حساسیت خاص همراه بوده و حفظ وحدت و انسجام مردم و مسوولان حرف اول و آخر را در این استان می زند تا الگویی واقعی از اتحاد ملی در ایران کوچک به نمایش گذاشته شود.
با این اوصاف مدیریتها از سطح عالی تا پایینترین رده در این استان همواره زیر ذره بین گروهها و فعالان سیاسی، اجتماعی و اقتصادی قرار داشته و گاهی حاشیه ها بر متن میچربد و مسوولان در رده های مختلف تلاش می کنند تا ضمن جلوگیری از حاشیه سازی ها به رفع نیازهای واقعی بپردازند.
فصل دیگری با آمدن عبداللهی در تورق تاریخ البرز گشوده شد، دفتری که با سخنان وزیر کشور و پدر معنوی استان یعنی آیت الله حسینی همدانی نماینده ولی فقیه در البرز و امام جمعه کرج و نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و استانداران جدید و قدیم البرز دیباچه آن نگاشته شد.
زیارت گلزار شهدا
احمدی وحیدی وزیر کشور که برای معارفه استاندارجدید البرز به این استان سفر کرده بود ابتدا با حضور در گلزار شهدای امامزاده حسن (ع ) کرج به مقام شامخ این عزیزان ادای احترام کرد و سلیمان رستمیان مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز درسخنانی تقدیم پنج هزارو ۲۵۰ شهید، ۱۲ هزار جانباز و ۹۵۲ آزاده نمونه جوانمردی ساکنان این دیار برشمرد که باید به آنها ارج نهاد و برای خدمت به ساکنان البرز آستین بالا زد.
دیدار وزیر کشور با نماینده ولی فقیه درالبرز
وزیر کشور سپس در دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرج حضوریافت که در این دیدار گفت و شنودهایی پیرامون مشکلات استان و توانمندی های استاندار جدید و تشکر از استاندار سابق رد و بدل شد.
در شورای اداری البرز چه گذشت؟
آیین معارفه استاندار البرز بر خلاف سنوات گذشته در فضایی محدود و در سالن شهدای استانداری البرز برگزار شد که گنجایش میهمانان و خبرنگاران را نداشت و بسیاری سرپا نظاره گر معارفه و شنیدن اظهارات سخنرانان بودند.
با اینکه که در ادوار قبلی آیین معارفه و تودیع استانداران در تالاریک هزار و ۵۰۰ نفری شهیدان نژاد فلاح کرج برگزار می شد، این بار میزبان، دایره مراسم را محدود به یک مکان در استانداری کرد، این محدودیت مکانی با رنجش و گلایه میهمانان به ویژه خبرنگاران همراه شد که باب گلایه ها با عذرخواهی و کوتاه کردن زمان آیین و معارفه بسته شد.
علی حدادی نماینده مردم ساوجبلاغ، طالقان، چهارباغ و نظرآباد در مجلس شورای اسلامی نخستین سخنران این مراسم بود که رشد سالانه ۹۰ هزار نفری جمعیت استان البرز به سبب شدت مهاجرت ها پیش کشید و معضلات ناشی از این پدیده که با حاشیه نشینی و آسیب های اجتماعی گره خورده را تشریح کرد.
وی همچنین در خصوص پایین بودن سرانه های فرهنگی و ورزشی و واریز مالیات تعدادی از کارخانه های بزرگ البرز به حساب تهران زبان به گلایه گشود و از ناهمخوانی درآمدها و اعتبارات توزیع شده در البرز سخن به میان آورد.
حدادی در همین زمینه به وجود ۳۵۰ پرونده مالیاتی با درآمد بالا البرز در تهران اشاره کرد و گفت: با تلاش های انجام گرفته برخی از این پرونده ها به البرز بازگشته و ۱۱۶ پرونده دیگر یا دراختیار تهران بوده و یا بلاتکلیف مانده است .
استاندار سابق البرز چه گفت؟
عزیزاله شهبازی استاندار سابق البرز که حدود سه سال سکانداری این استان را برعهده داشت بار دیگر به موضوع همراهی و اتحاد مجموعه مسوولان استان و توفیقات به دست آمده اشاره کرد و از حمایت های نماینده ولی در استان تشکر و قدردانی به عمل آورد .
وی البرز را رنگین کمان اقوام مختلف ایرانی دانست که این تنوع اقوام در استان تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده و تمام اقدامات و برنامههای محقق شده را حاصل تعامل و همافزایی مدیران، مسوولان و زیر مجموعه آنها برشمرد.
سخنان نماینده ولی فقیه در استان
نماینده ولی فقیه در البرز و امام جمعه کرج دیگر سخنران این نشست بود که با اشاره به ظرفیت های استان در بخش های مختلف، گفت: استان البرز منابع اقتصادی بالایی و اشخاص توانمند بومی دارد که متاسفانه به خاطر سیاسی کاری و امثال آن به کار گرفته نشده اند لذا برخی مدیرانی که به کار گرفته شدند دلبستگی و دغدغه لازم را نسبت به زیست بووم البرز و سایر مشکلات آن نداشته اند.
آیت الله سید محمدمهدی حسینی همدانی با تاکید بر اینکه امروز فرصت استثنایی برای خدمت به مردم و اعتماد آفرینی به وجود آمده است، افزود: از امروز سکان اداره استان البرز در اختیار برادری قرار می گیرد که مقام عالی دولت در استان خواهد بود و تجربیات خوبی را از قبل کسب کرده است.
رییس شورای فرهنگ عمومی استان البرز خطاب به استاندار جدید البرز گفت: ضعف نظارت بر عملکرد زیرمجموعه ها هم مشهود است و اگر بتوانید تک تک فرصت های استان را استفاده کنید شکوفایی به سرعت واقع خواهد شد.
وی در ادامه خطاب به استاندار جدید البرز افزود: نیروهای ارزشمندی تحت عنوان مدیریت شهری دارید که یکی از موضوعات استان البرز به خصوص شهر کرج مشکلات عدیده شهری و زیرساخت های آن است که در این زمینه می توانید فعال باشید به شرط اینکه از نیروهای توانمند همین شهر استفاده کنید.
امام جمعه کرج در خطاب خود به استاندار جدید البرز به این نکته اشاره کرد که از ملامت ، ملامت کنندگان که از فردا شروع خواهد شد ناراحت نشوید، به زودی عده ای مفسد و رانت خوار فاسد به شما نزدیک خواهند شد، به آن ها فرصت ندهید و به حق و حرف مردم و نصایح گوش دهید، از تصمیماتتان مردم را مطلع کنید و کاری را که می کنید و به نتیجه می رسد را به مردم بگویید زیرا این کارها برای مردم امیدآفرین است ضمن اینکه بنده را در همه مسیر انقلاب ، مردم و اسلام که حرکت می کنید معین و پشتیبان خودتان بدانید.
حسینی همدانی بخشی دیگر از سخنانش را با این عبارت که البرز همیشه زیر سایه تهران بوده و نتوانسته زیر ساختهای لازم برای استان شدن دریافت کند، ادامه داد : تاکنون سهم البرز پس از استان شدن دریافت نشده است.
وی وجود بیش از یک میلیون نفر حاشیه نشین در البرز را نشانه بی توجهی به سند آمایش سرزمین در این استان دانست و با تاکید بر اینکه مشکلات حاشیه نشینی با برنامهریزی و پیگیری مرتفع می شود، افزود: البرز آورده و ظرفیت بسیار خوبی در حوزههای مختلف دارد ولی در برخی از موارد از استانهای ضعیف کشور هم عقب تر هستیم که پیشرفت استان با کار جهادی انجام شدنی و تنها جمعیت فردیس به اندازه یک استان بود که نیازمند نگاه ویژه دولت در رفع محرومیتها است.
تاکید وزیر کشور بر شایسته سالاری
وزیر کشور در سخنان معارفه استاندار جدید البرز با اشاره به علت تاخیر در انتخاب استانداران در برخی استان های کشور عنوان کرد که اصل بر تغییر نیست بلکه بر شایسته سالاری است.
احمد وحیدی، توانمندی و کارآمدی را ملاک انتخاب استانداران دانست و گفت که در انتخاب استانداران به دنبال حداکثر تفاهم در هر استان هستیم بدین معنی که تمام نخبگان، موثران و کارآمدن در هر استان نظرشان احصا و به کار گرفته شود.
وی با بیان اینکه این مساله زمان بر خواهد بود، اظهار داشت: نظر دولت و وزارت کشور بر این بوده که اگر تغییری صورت بگیرد قرار نیست که کارها تعطیل شود و از سوی دیگر در این تغییرها اصل بر شایسته سالاری خواهد بود.
وزیر کشور ادامه داد: با این وجود تا زمانی که تغییری صورت میگیرد نباید هیچ کاری بر روی زمین بماند و انتظار می رود مدیران و دستگاه های اجرایی تا آخرین لحظه کاری مانند استاندار سابق البرز پای کار باشند.
البرز استانی استراتژیک
وحیدی با بیان اینکه استان البرز مسائل مهمی دارد گفت که این منطقه، استراتژیک است که در مسیر ۱۴ استان دیگر قرار دارد و بار مهمی از مرکز سیاسی کشور را به دوش میکشد. سالانه نزدیک به ۱۰۰ هزار مهاجر از ۲۹ استان به البرز میآیند.
وزیر کشور در ادامه با بیان اینکه البرز ظرفیتهای مهمی دارد که باید مورد توجه و استفاده قرار گیرد، افزود: وجود سه هزارو۵۰۰ واحد صنعتی و ۱۵۰ برند ملی و بینالمللی در این استان موجب شده بخش زیادی از صادرات کشور از مبدا البرز صورت بگیرد.
کمبود آب مشکل البرز
وزیر کشور در ادامه با اشاره به اینکه یکی از موضوعات استان البرز مشکل آب است به وجود ۱۲ هزار حلقه چاه غیرمجاز و فرونشست زمین و مشکلات ناشی از آن پرداخت.
وحیدی با بیان اینکه تراکم جمعیت البرز ۱۱ برابر متوسط جمعیت کشور است ولی با مدیریت خوب استان مشکلات هم کنترل شده است، گفت: البرز یک نمونه بسیار عالی از همزیستی مردم همه استانهای کشور است به همین دلیل دشمن با سرمایه گذاری بر روی حاشیه ها تلاش میکند اما با مدیریت قوی و هماهنگی دستگاهها تلاشهای آنها ناکام خواهد ماند و نخواهند توانست که دغدغه امنیتی ایجاد کنند.
وی از خدمات عزیزاله شهبازی قدردانی کرد و خدمات و تلاش های سه ساله وی را بسیار صادقانه تلاش نمود و ادامه داد: گزارش ارائه شده نشان میدهد که استاندار سابق البرز با اخلاص کار کردند. امروز کار بر عهده استاندارجدید قرار گرفته که جهادگر، پرتلاش و پرافتخار در صحنه سازندگی بودهاند و کار مهمی در تهران انجام نشده جز اینکه رد پایی از عبداللهی در آن باشد و امروز هم در خدمت مردم شریف البرز هستند.
آنچه استاندار عبداللهی برای البرزی ها بیان کرد
پایان بخش این نشست اداری و معارفه، سخنرانی استاندار جدید البرز بود که همه حضار را برای شنیدن آنها میخکوب کرد تا برنامه ترسیمی آینده استان را از زبان وی بشنوند.
استاندار البرز، کسب رضایتمندی مردم را مهمترین برنامه خود و دولت سیزدهم دانست و گفت که براین اساس میبایست به تبعیت از برنامههای دولت در جهت رضایتمندی مردم گام برداشت.
مجتبی عبداللهی، نخستین تقاضای خود در مسند استانداری البرز را همراهی مردم، مسوولان و تمام قشرها برای تقویت روحیه همدلی، انسجام و وحدت برشمرد و آن را زمینه ساز حرکت رو به جلو برای استان دانست.
رسیدگی به موضوعات مختلف استان و حل مشکلات مردم و چالشهای خاص آن، نیل به اهداف دولت سیزدهم از مواردی بود که استاندار آنها را اثر بخش برای آینده خوب البرز برشمرد.
وی گفت: پرداختن به موضوعات اقتصادی استان از اهمیت بالایی برخوردار است، ضمن آنکه موضوع توسعه ملی بیش از سهم خود نقش داشته ولی در حوزه استانی و منطقه ای باید به حق خود برسد.
استاندار البرز با بیان اینکه آبادانی استان در چارچوب توسعه پایدار باید مورد توجه قرارگیرد، خاطرنشان کرد: طبق برنامههای راهبردی ریاست جمهوری باید مقابله با آسیبهای اجتماعی به صورت نظاممند و ساختاریافته در دستور کار باشد.
عبداللهی افزود:حکمرانی مطلوب با پاسخگویی، شفاف سازی و مسوولیت پذیری محقق میشود.
نماینده عالی دولت در استان البرز بیان داشت: انتظار می رود تمام مسوولان دستگاههای اجرایی استان درب اتاق کارشان به روی مردم بازبوده و گوش شنوای مشکلات بطن جامعه باشند.
عبداللهی خاطرنشان کرد: تلاش می شود دیدارهای چهره به چهره با مردم را به صورت مستمر داشته باشم.
وی با تاکید بر ضرورت توسعه انسانی در حوزه های مختلف مانند آموزش و بهداشت افزود: با توجه به اینکه شهرستان کرج در فاصله کوتاهی به مرکز استان تبدیل شد اما در بسیاری از سرانه ها با ضعف جدی مواجه است، می بایست برای رفع کاستی های موجود اقدام کرد ضمن آنکه استفاده از تمامی ظرفیت ها مانند خیرین برای ارتقا سرانه ها ضروری است.
استاندار البرز در بخش دیگری از سخنان خود به آسیب های اجتماعی اشاره کرد و افزود: در حوزه مقابله با آسیب های اجتماعی تجربیات فراوانی دارم که به طور قطع از آنها در استان البرز استفاده خواهم کرد.
وی گفت: می توانیم با استفاده از ظرفیت های مردمی و معتمدان محلی و جوانان انقلابی و دستگاه های مرتبط در راستای ساماندهی مناطق آسیب پذیر و مقابله با آسیب های اجتماعی دستاوردهای ارزشمندی را رقم بزنیم.
« مجتبی عبدالهی » که روز ۱۶ آبان ماه در جلسه هیات دولت رای اعتماد را برای سکانداری استان البرز گرفت، متولد سال ۱۳۴۵ است و سوابقی همچون مدیرکلی اداره اوقاف استان تهران، شهرداری مناطق ۲۰ و هفت تهران، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران، معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران را در کارنامه خود دارد.
چشم امید ایران کوچک به تدابیر استاندار جدید
استان البرز با بیش از سه میلیون و ۲۰۰ هزارنفر جمعیت دارای هفت شهرستان کرج ، ساوجبلاغ، نظرآباد ، فردیس ، اشتهارد ،چهارباغ و طالقان است که به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی ، همسایگی با تهران در تولید صنعتی و بازار محصولات کشاورزی و همچنین تحقیقات علمی نقش ممتازی در عرصه کشاورزی داشته و دارد.
دراین استان چهار هزار و ۱۰۴ واحد دامداری سنتی و صنعتی، ۸۱۹ واحد گلخانه، ۷۲۰ واحد پرورش زنبورعسل، ۳۴۴ واحد مشاغل خانگی، ۱۳۰ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی، ۳۳۶ واحد پرورش طیور و ۱۲۷ واحد پرورش آبزیان فعال است.
از سوی دیگر این استان از نظر وسعت جغرافیایی، نیم درصد از نقشه کشور را تشکیل داده و به جهت تولیدات کشاورزی، سه الی چهار درصد از کل محصولات کشور در این منطقه تولید میشود که نشان از ظرفیت دانش بنیانی استان البرز دارد.
طبق سند آمایش کشور و به سبب همسایگی با سه استان صنعتی و نزدیکی به فرودگاه پیام که بزرگترین فرودگاه باری کشور محسوب میشود، پیشبینی شده که استان البرز به قطب علم، دانش و فناوری در کشور تبدیل شود.
در زمان حاضر استان البرز با داشتن ۲۷۹ واحد، رتبه چهار کشور در خصوص تعداد شرکتهای دانش بنیان است.
بنابراین بخش دانش بنیان البرز که نام این استان را در تارک قطب فناوری کشور قرار داده چشم به حمایت ها و تدابیر توسعه محور عبدالهی دوخته است.
البرز قطب صنعت
«مجتبی عبدالهی»سکانداری استانی را در دست گرفته که سه دهم درصد مساحت کل کشور را دارد اما این استان به دلیل ویژگی های خاص تولید از جمله وجود سه هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی ظرفیتی قابل توجه به شمارمی رود که ۱۵۰ واحد تولیدی از مجموع این واحدهای تولیدی برند ملی هستند و ۴۹ واحد صنعتی دانش بنیان این استان دارد که بسیاری از واحدهای مذکور محصولات به سایر کشورها صادرات دارند.
بیش از ۱۷ مرکز علمی تحقیقاتی در استان البرز قرار دارد که بواسطه آن این استان جایگاه هفتم صنعت کشور را به خود اختصاص داده است.
ظرفیت هایی که در مسیر توسعه و پیشرفت البرز نیازمند توجه است
منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام در استان البرز مستقر در کرج از ظرفیت های قابل اعتنا برای رشد و توسعه اقتصادی این استان و کشور محسوب می شود که حدود ۲۷۰ واحد تولیدی و صنعتی در آن مستقر هستند و از این تعداد ۱۰۰ واحد فعال و مابقی نیز در حال اخذ پروانه های بهره برداری هستند.
شهرک صنعتی اشتهارد، با داشتن بیش از ۲ هزار واحد تولیدی و صنعتی و حدود ۱۵۰ برند ملی به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی کشور در شهرستان اشتهارد استان البرز واقع شده است، این شهرک همواره به عنوان یکی از مراکز مورد توجه در راستای تحقق شعارهای اقتصادی و تولید ملی مورد توجه می باشد و نقش در کار آفرینی و اشتغال دهها هزار نیروی کار بسیار حائز اهمیت است.
وزیر کشور عصر امروز پس از پایان آیین تکریم و معارفه استاندار البرز این استان را به مقصد استان قزوین ترک کرد.