هفته دفاع مقدس در واقع مردمی بودن نظام اسلامی و ایثارگری ملت ایران درجنگ تحمیلی هشت ساله را به همه دنیا اثبات کرد.
دوران دفاع مقدس نماد ایستادگی، مقاومت و تابلوی تمام نما از صفحه ایثارگری مردان و زنان ایران زمین است.
دفاع مقدس هویت و ماهیت انقلاب اسلامی، مردمی بودن نظام و نقش و حضور مردم در جنگ تحمیلی به دنیا شناساند و طی مدت هشت سال دنیا ماهیت انقلاب ما را فهمید.
هشت سال جنگ تحمیلی بستری فراهم کرد که ایرانیان در عرصههای مختلف،بتوانند هویت، مقام و منزلت خویش را به منصه ظهور برسانند و تحول فکری و روحی بزرگی که امام خمینی (ره) با اندیشه و نگاه ژرف خود، بنیانگذار و هموارکننده این راه بوده است.
دفاع مقدس به ملت ایران غرور و افتخار بخشید و دستاورد ارزشمندی برای ملت ایران داشت.
دفاع مقدس تجربه موفق تاریخی ملتی است که توانست با ایثار ،شجاعت و توکل بر خداوند حماسه های ماندگاری در دفاع از کیان ایران اسلامی به نمایش بگذارد.
پیروی از ولایت رمز موفقیت در نبرد حق علیه باطل است زیرا آمریکا، اسراییل و کشورهای حاشیه خلیج فارس تلاش کردند با تقبل هزینه های گزاف و حمایت همه جانبه از صدام، ایران اسلامی را در این جنگ نابرابر شکست دهند که این نقشه شوم به یاری خداوند و رهبری حضرت امام خمینی (ره) میسر نشد.
دوران دفاع مقدس از برجستگی ها و ویژه هایی برخوردار است و باید بپذیریم که برخی از برجستگی ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که باید بیشتر به آنها پرداخته و نسل جوان را نیز در گام دوم انقلاب با این برجستگی ها بیش از پیش آشنا کنیم که دراین راه فرهنگیان مسئولیت خطیری بردوش دارند.
دفاع مقدس گنجینه ای پایان ناپذیر
سید مصباح حسینی از فرهنگیان آزاده استان البرز که دوران جبهه جنگ و اسارت را تجربه و تحمل کرده است،گفت: دوران دفاع مقدس مقطعی طلایی و گنجینهای پایان ناپذیر از تاریخ ملت بزرگ ایران است.
وی افزود: هر سال که می گذرد، اهمیت تک تک لحظات آن سال ها و دستاوردهایی که به سبب خون مطهر شهدا و ایثار ایثارگران بدست آمد،در روابط و مناسبات جهانی و راهکارهای مبارزه علیه ظلم و ستم، بیش از پیش عیان می شود.
وی بیان داشت: دفاع مقدس برگرفته از قیام عاشورای سیدالشهدا(ع) است که عقل، احساس، عرفان، شور و شعور،شجاعت و ولایتمداری در آن موج می زند و لذا همه ابعاد این قیام، درس آموز است.
حسینی با بیان اینکه درهفته دفاع مقدس باید در راستای ترویج و تبلیغ فرهنگ ایثار و شهادت استفاده کرد،یادآورشد: هشت سال دفاع مقدس عرصه هنرنمایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران بود و نباید اجازه دهیم که این فرهنگ کمرنگ شود و یا خدای ناکرده خواسته دشمنان که کمرنگی و فراموشی است محقق شود.
وی ادامه داد: فلسفه ایثار و شهادت و فداکاری رزمندگان در دوران دفاع مقدس فراموششدنی نیست و هرگز این دوران با ارزش فراموش نمی شود.
وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی با توجه به مسایل جهانی و داخلی در حوزه های مختلف بویژه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و جامعه باید با توسل به بیانیه گام دوم انقلاب به سمت جلو حرکت کند و نسل جوان را با دستاوردهای جمهوری اسلامی بیش از پیش آشنا کند.
فرهنگی البرزی اضافه کرد: بیانیه گام دوم انقلاب به ما میگوید که باید فضای شور و نشاط را در جامعه جاری ساخت و از هرنوع اندیشهای که بوی پسرفت، زوال،ناامیدی و ارتجاء به جامعه میدهد،پرهیز کرد.
حسینی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را نقشه راهی برای تحق آرمانها و تحقق اصول اسلامی دانست و تاکید کرد: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب تاکید کردند که اصول انقلاب اسلامی و بازگشت به آرمان استکبار ستیزی، عدالت محوری، فساد ستیزی، مردم مداری و مردم داری، توجه به زاغه نشینان و گود نشینان که انقلاب اسلامی را به وجود آوردند و صاحبان حقیقی انقلاب هستند باید مورد توجه قرار گیرد.
دفاع مقدس تابلوی خودباوری
علی طاهری خلوص دیگر فرهنگی البرز که سابقه ۲ بارجبهه رفتن و ۶ ماه بسیج داوطلبانه را درکارنامه معلمی اش دارد،گفت: دفاع مقدس زیباترین تابلوی خودباوری ،ایثار و شهادت ملت وفادار ایران اسلامی است که در تاریخ کهن ایران بی سابقه بوده است و اکنون این الگوی وفاداری به نظام اسلامی درس آموز بسیاری از کشورهای جهان شده است.
وی با اشاره به اینکه دوران دفاع مقدس در همه ابعاد درس آموز است،خاطرنشان کرد: دفاع مقدس برگرفته از قیام عاشورای سیدالشهدا(ع) است که همچون پازلی بود که قطعات آن را عناصری همچون حضور نیروهای مسلح، بسیج مردمی، ستادهای پشتیبانی جبهه و جنگ، جهاد سازندگی و دیگر دستگاهها و تمامی گروههای مردمی تشکیل میداد .
وی بیان داشت: ماحصل این دوران ماندگار،آفرینش تابلویی زیبا از اقتدار و سرافرازی و مقاومت ملت بزرگ ایران در برابر نظام سلطه بود.
طاهری خلوص یادآورشد: هشت سال دفاع مقدس ملت قهرمان پرور ایران اسلامی در برابر انواع ددمنشی های استکبار جهانی،بازتابی از انوار عاشورایی نهضت سیدالشهدا(ع) بود، چراکه این هشت سال حماسه آفرینی،جلوهای از رسوخ فرهنگ ناب عاشورا در قلوب مومنین است که هیچگاه به سردی نخواهد گرایید.
وی ادامه داد: همانگونه که جریان عاشورا در تمامی ابعاد قابل بازشناسی و تحلیل و درس آموزی است، هشت سال دفاع مقدس نیز که پرتوی از آن فرهنگ عظیم محسوب می شود از هر حیثی در زمینه های عقلی،عرفانی، ادبی، احساسی، اعجاز و نصرت الهی و بهویژه بعد علمی قابل بررسی است.
فرهنگی البرزی افزود: بدون شک توجه عمیق به تمامی ابعاد حماسه باشکوه دفاع مقدس، بهخصوص بعد علمی آن، در ورود به دهه پنجم انقلاب و اجرای مفاد ارزشمند بیانیه گام دوم، ره توشه ای پایان ناپذیر برای رهروان مسیر عشق و وارثان شهدای والامقام تا رسیدن به عصر ظهور فراهم خواهد آورد.
حیات فرهنگی
فرهنگی ایثارگر البرزی نهادینه شدن ارزشهای دفاع مقدس در جامعه را ضروری دانست و یادآورشد: سالگرد دفاع مقدس فقط تجدید یک خاطره نیست چرا که حمله عراق به ایران خاطره خوشی نبود که بخواهد تجدید و تکرار شود بلکه تجدید حیات فرهنگی است.
وی افزود: اگر فرهنگ دفاع مقدس به عنوان یک راهبرد عظیم انسانساز مورد توجه قرارگیرد قادر به تداوم این انقلاب مقدس اسلامی تا نسلهای آینده خواهیم بود.
طاهری خلوص گفت: تقارن سالگرد دفاع مقدس با آغاز سال تحصیلی گویای این است که باید یک راهبرد عظیم در تعلیم و تربیت و پرورش سرمایههای آینده این کشور مقابل معلمان و مربیان قرار گیرد.
وی یادآورشد: معلمان مسوولیت خطیری بر عهده دارند چرا که نسل سازی آینده بر عهده آنها است، آنان انسانی می سازند که زیر بار قید و بند و فشار هیچ تجاوز و متجاوز قرار نگیرد و این بزرگترین حرکتی است که معلمان انجام میدهند.
وی تاکید کرد: امید است جریان دفاع مقدس که فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت در دفاع از دین و انقلاب و کشور و مقابله با تجاوز و ستم است، محور تمامی آموزهها در هر قشر و هر طبقه و در هر رتبه تحصیلی قرار گیرد.
دستاوردهای دفاع مقدس
مراد مالمیر دیگر فرهنگی ایثارگر استان البرز نیزگفت: روحیه جهادی، معنویت، وحدت،همدلی، ایثار، ولایتمداری، انسجام، خودباوری، رشادت و شهادت و وفاداری به نظام از مهمترین دستاوردهای دفاع مقدس است.
وی اظهارداشت: شاخص های مکتب دفاع مقدس و رزمندگان و ایثارگران جنگ تحمیلی در جمله مشهور امام خمینی(ره) دیده می شود”مکتبی که شهادت دارد اسارت ندارد”.
وی تصریح کرد: اگر روحیه و فرهنگ ایثار و شهادت و از خودگذشتگی در راه اعتلای ارزشهای انقلاب اسلامی در همه نسلها و از جمله نسل جدید نهادینه شود درخت تناور این انقلاب روز به روز مستحکم تر و سایه سار آن در همه بخشها گسترده تر می شود.
مالمیر ادامه داد: نهضت انقلاب اسلامی که امام خمینی (ره) بنیانگذار آن بود و با حضور گسترده مردم در صحنه به پیروزی رسید مدرسه ای است که آموزه های خود را در ایام مختلف و در گردنه های تاریخی به نمایش گذاشته است.
وی خاطرنشان کرد: امروز کشور ما با ایستادگی در برابر ترفندهای مختلف دشمنان و استکبار جهانی به عزت و استقلال دست یافته است و بعد از سختیهای زیادی که به نظام و انقلاب وارد شد جزء معدود کشورهایی است که به غرب و شرق اتکا ندارد و به عنوان یک کشور مستقل شناخته می شود.
وی یادآورشد: مدارس و رسانه ها بلندگوهای نشر الگوهای ایثار و مقاومت و قدرت اندیشه رزمندگان هشت سال دفاع مقدس هستند.
فرهنگی البرزی که مدیریت آموزش و پرورش ناحیه چهار کرج را عهده داراست، تاکید کرد: تمام رزمندگان هشت سال دفاع مقدس تمام تلاششان این بود تا به تکلیف خود عمل کنند تا فرمان امام خمینی(ره) در زمین نماند لذا تکلیف ما معلمان درکلاس های درس امروز، تبیین بیانیه گام دوم انقلاب، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و آماده سازی بستر توسعه علمی و توانمندسازی نیروی انسانی درحوزه آموزش و پرورش و تبعیت محض از ولایت فقیه است.
عوامل پیروزی دفاع مقدس
فریده بزنی بیرانوند فرهنگی جانباز و ایثارگر البرزی از وحدت، ایثار و شهادت به عنوان عوامل پیروزی دفاع مقدس یاد کرد و گفت: تلفیق معنویت وحدت و روحیه ایثارگری، شهادت و همدلی غرور آفرینی در دفاع مقدس و دفاع علیه استکبارگران جهانی را به ارمغان داشت.
وی خاطرنشان کرد: به کارگیری قواعد رزم در کنار همدلی، انسجام، وحدت و رشادت های رزمندگان موفقیت در این جنگ نابرابر را به جهانیان نشان داد.
وی تصریح کرد: دشمن بعد از جنگ تحمیلی نیز غافل و ساکت ننشسته و از هر ابتکار و خلاقیتی برای غافلگیری جهان اسلام استفاده می کند و ما باید با عملگرایی همراه با آگاهی کامل و آموزش روانشناختی، خودشناسی و دشمن شناسی کمربند امنیت بخشی در فرهنگ و سنن بوجود بیاوریم.
بزنی بیرانوند اضافه کرد: بیانات و منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی چراغ راهنما و آرمان ولایتمداری و قانونمندی در وضعیت موجود برای شناسایی دشمن داخلی و خارجی است.
وی عنوان کرد: دفاع مقدس نماد و تجلی اقتدار خداوند است و شهیدان و رزمندگان انقلابی به عنوان نمادهای معنوی با از جان گذشتگی عزت، شرف و مقاومت را برای امروز جمهوری اسلامی ایران رقم زدند.
دفاع مقدس و مقامت
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش البرز اظهارداشت: همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید، ویژه برنامه های دفاع مقدس با شعار « ما مقتدریم » در بستر شبکه آموزشی شاد مدارس این استان درحال اجراست.
فرشته فهمیده هدف از اجرای این برنامه ها را انتقال پیامهای ماندگار دوران دفاع مقدس به دانش آموزان و خانواده ها ذکر کرد وافزود: دفاع مقدس، سرفصل تابناک و همیشه درخشان تاریخ مقاومت ملت مومن ایران اسلامی است.
وی خاطرنشان کرد: دفاع مقدس همواره بعنوان عالی ترین الگوی شجاعت از جان گذشتگی و پایمردی در راه دین، وطن و آرمان های والای الهی و انقلابی مانا و جاودان خواهد بود.
وی بیان داشت: جوانان، زنان و مردان این آب و خاک که در سایه سار مکتب خونین کربلا و آموزه های آقا اباعبدالله الحسین ( ع ) و گوش به فرمان پیر ویژه بو مراد خود حضرت امام خمینی ( ره ) برای پاسداری از انقلاب و دین الهی جان در کف اخلاص نهادند.
فهمیده با اشاره به اینکه ایران اسلامی امروز و همیشه،نگاهش به آموزه های کربلا و دوران دفاع مقدس است،اضافه کرد: هر قدمی که در این آب و خاک در مسیر عزت، اقتدار و شکوه و اعتلای ایران اسلامی برداشته می شود از سرچشمه های این دو حادثه بزرگ انسان ساز سیراب می شود.
وی تصریح کرد: پاسداری از حرمت خون شهدا و بر زمین نگذاشتن پرچمی که با تقدیم جان آن عزیزان برافراشته شد، امروز یک تکلیف در سنگرهای مختلف خدمت و خدمتگزاری بویژه درتعلیم و تربیت بردوش ماست.
وی یادآورشد: لازم است برای انتقال پیام های ماندگار دوران دفاع مقدس به دانش آموزان از برنامه های فرهنگی تبلیغی و محتواهای فاخر و فضای رسانه ای بویژه فضای مجازی، بهترین استفاده را باید ببریم.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش البرز ادامه داد: فرهنگ دفاع مقدس موجب حفظ و تقویت انقلاب و نظام جمهوری اسلامی شده پس آن را با ترویج دادن، حفظ کنیم.
وی گفت: امسال با توجه به شرایط جامعه به دلیل تداوم شیوع ویروس کرونا، شیوه بزرگداشت هفته دفاع مقدس در مدارس نسبت به سال های گذشته تغییر پیدا می کند اما از اهمیت آن کاسته نمی شود.
فهمیده با بیان اینکه هفته دفاع مقدس را برای دانش آموزان همانند کلاس درس معلم کنیم،عنوان کرد: دانش آموزان با این فرهنگ غنی اسلامی- انقلابی که یادآور حماسه گری ملت ایران در برابر دشمنان است از طریق ویژه برنامه های دفاع مقدس آشنایی پیدا می کنند.
دفاع مقدس نمادی معنوی
استاندار و رییس شورای آموزش و پرورش استان البرز نیز دراین خصوص گفت: دفاع مقدس نماد و تجلی اقتدار خداوند است و شهیدان و رزمندگان انقلابی به عنوان نمادهای معنوی با از جان گذشتگی عزت، شرف و مقاومت را برای امروز جمهوری اسلامی ایران رقم زدند.
عزیزاله شهبازی با اشاره به اهمیت آموزش و پرورش در توسعه همه جانبه کشورافزود: آموزش و پرورش باید ارزشهای دینی را در کنار تخصص و مهارتآموزی تقویت کند و یکی از اهداف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز همین است.
وی بیان داشت: باید آموزهها و فرهنگ ایثار و شهادت و از خودگذشتگی به عنوان عامل اصلی پیروزی و استمرار اهداف انقلاب اسلامی در دانش آموزان و نسل جدید تبیین و نهادینه شوند.
وی خاطرنشان کرد: اگر روحیه و فرهنگ ایثار و شهادت و از خودگذشتگی در راه اعتلای ارزشهای انقلاب اسلامی در همه نسلها و از جمله نسل جدید نهادینه شود،درخت تناور این انقلاب روز به روز مستحکم ترمی شود.
شهبازی یادآورشد: در جبهه حق علیه باطل رزمندگان از خوشی ها و راحتی های خود گذشتند و همه همدل، برابر و خالصانه با توکل بر خدا گام بر می داشتند و کسی دنبال منفعت و توسعه قلمرو شخصی خود نبود.
وی تصریح کرد: جوانان ضرورت دارند با افکار رزمندگان در هشت سال جنگ تحمیلی آشنا شوند و اگر در آشناسازی آنها سستی صورت گیرد نسل جدید آمادگی دفاعی نخواهد داشت.
وی افزود: مسئولان، فعالان فرهنگی و رسانه ها برای حفظ ارزش ها و انتقال روحیات و معنویات به نسل جوان تلاش کنند.
استاندار و رییس شورای آموزش و پرورش البرز تاکید کرد: اگرنوجوانان و جوانان با مکتب شهیدانی چون محمد ابراهیم همت و حاج قاسم سلیمانی آشنا شوند و به این آگاهی برسند که این شهیدان با همه ی بزرگی به دنبال کسب مقام های دنیوی نبودند خود به دنبال آشنایی بیشتر با شهدا خواهند رفت.
استان البرز حدود ۵۰۰ هزار دانش آموز و ۲۴ هزار فرهنگی دارد.
۳۱ شهریور تا ششم مهر ماه هر سال در تقویم جمهوری اسلامی به عنوان هفته گرامیداشت دفاع مقدس نامگذاری شد.