سه شنبه , 20 شهریور 1403

سایت الگویی پرورش شتر در البرز راه اندازی می شود

مهرداد عبدالملکی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این  نخستین سایت الگویی در کشور خواهد بود، افزود: بر اساس طرح تهیه شده توسط امور دام جهاد کشاورزی و امور عشایری استان، برای ساخت این سایت الگویی بیش از ۱۲۰ هکتار عرصه های ملی مورد نیاز است.

وی اظهار داشت: چرای بی رویه دام به خصوص دام های سنگین در عرصه های مرتعی منجر به گسترش عرصه‌های بیابانی و افزایش میزان ریزگردهای استان می‌شود به همین دلیل با هماهنگی اداره کل منابع طبیعی در صدد مدیریت چرای شترها در مناطق بیابانی استان هستیم.

مدیر امور دام جهاد کشاورزی البرز گفت: برای ایجاد این سایت الگویی به ۲۲۲ هزار و ۶۴۰ مترمربع زمین با هدف ساخت ابنیه ها و حدود ۱۰۰ هزار هکتار برای کاشت گیاه خارشتر توسط عشایر برای تامین علوفه شتر ، نیاز داریم.

وی افزود: قرار است تا با ساخت این سایت الگویی تمام شترهای موجود در این استان، به این سایت منتقل شوند زیرا استفاده بیش از حد از مراتع باعث حذف دام ها خواهد شد در حالیکه ایجاد این سایت الگویی منجر به رونق پرورش این دام مفید خواهد بود.

توسعه گردشگری و ارزآوری در البرز با راه اندازی سایت الگویی

عبدالملکی با بیان اینکه با ایجاد این سایت موضوع ارزآوری هم خواهیم داشت، اظهار داشت: با راه اندازی این طرح، توسعه گردشگری در استان البرز خواهیم داشت.

وی افزود:  در کنار پرورش شتر، زنجیره تولید مانند فضای کشتارگاه، میدان عرضه دام و فرآورده های دامی نظیر شیر، پشم و محصولات فرآوری شده  شکل می گیرد.

عبدالملکی گفت: اکنون در استان البرز حدود ۳۵۰ نفر شتر در بیابان های نظرآباد به صورت آزاد چرا می کنند در حالیکه پیش از این پروانه چرای دام برای مناطق گلدره و نظرآباد برای چرای دام سبک صادر شده بود ولی بدون نظر کارشناسان دام سنگین را وارد این مراتع کردند.

مدیر امور دام جهاد کشاورزی استان البرز ادامه داد: به همین منظور با توجه به شرایط منطقه درخواست ایجاد سایت الگویی در گلدره نظرآباد داده شد تا دام ها به صورت سرگردان وارد مراتع نشوند.

وی اضافه کرد: پیش از این تا دهه ۸۰ در شهرستان نظرآباد حدود هزار و ۵۰۰ نفر شتر پرورش داده می شد ولی کاهش نزولات آسمانی و علوفه منجر به کاهش این دام ها شد.

وی گفت: هم اکنون از ۳۵۰ نفر شتر حدود ۱۵۰ نفر مولد هستند و سالانه حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر نیز راهی کشتارگاه ها در استان های قم و تهران شده و وارد بازار مصرف می شوند.

عبدالملکی یادآور شد: در شهرستان ساوجبلاغ نیز ۲ مرکز پرورش شتر به صورت سنتی و در محیط بسته با ۶۰ نفر شتر وجود دارد که محصولاتشان را با برند خاصی وارد بازار می کنند.

وی افزود:‌ محصولات به دست آمده از شتر بیشتر جنبه دارویی دارند که برای رونق استفاده از این محصولات نیازمند کارهای ترویجی و تبلیغی هستیم.

پیشنهاد ما به شما

چالش‌های جراحی لگن و ران

به محل اتصال استخوان‌های مجاور و متصل به یکدیگر مفصل می‌گویند. اگر این بخش فاقد …