پنجشنبه , 13 اردیبهشت 1403

استاندار همدان: بهبود شرایط اقتصادی مردم از اولویت‌های اصلی دولت است

به گزارش ایرنا، «علیرضا قاسمی فرزاد» چهارشنبه شب در یک گفت وگوی زنده و مستقیم تلویزیونی با مردم استان همدان از شبکه استانی سیما ضمن تشریح سیاست ها و رویکردهای مدیریتی استان مبتنی بر اولویت های محوری دولت مردمی سیزدهم، اظهار داشت: برهمین اساس «بهبود معشیت و شرایط اقتصادی با توجه به مشکلات و موضوعات روزمره برای جلوگیری از بروز مشکل در زندگی عادی مردم، پیش بینی افق توسعه در دوره های میان و بلند مدت و کادر سازی و تربیت نسل مدیریتی برای ادوار آینده» اولویت های محوری مجموعه مدیران استان همدان در دولت سیزدهم است.

وی توجه به معیشت مردم و بهبود اوضاع اقتصادی را از جمله اولویت های اصلی دولت برشمرد و گفت: اقدامات موثر و گسترده ای در این حوزه در سطح کشور و استان انجام شده و برای مشکلاتی همچون کمبود و گرانی مرغ، تخم مرغ و همچنین مساله نان در جلسات مستمر ستاد تنظیم بازار تصمیم گیری و چاره جویی شده است.

قاسمی فرزاد تصریح کرد: دولتمردان در راستای رفع مشکلات معیشتی و جلب نظر و اعتماد مردم با توجه به اینکه دولت آیت الله رییسی ملقب به مردمی بودن است، در میان مردم حاضر شده و از نزدیک مطالبات و دغدغه های مردم را شنیده و برای تامین مطالبات و رفع دغدغه ها اقدام می کنند.

استاندار همدان در ادامه سلامت را مهم‌ترین رکن برنامه‌های دولت سیزدهم ذکر کرد و افزود: هنگام آغاز فعالیت دولت سیزدهم، کشور با شرایط کرونایی نامناسب، مرگ و میر بالا و ابتلای شمار زیادی از افراد به این ویروس مواجه بود که با کار جهادی و تدابیر اندیشیده شده در زمینه واردات و تزریق واکسن در کوتاهترین زمان ممکن توفیقات قابل توجه و چشمگیری در این حوزه حاصل شد.

نماینده عالی دولت در استان همدان گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا روزهای شنبه با حضور رییس جمهور به مدت بیش از سه ساعت تشکیل و ستادهای استانی نیز به صورت ویدئو کنفرانسی شاهد مباحث و تصمیمات اتخاذ شده هستند و استانداران نیز با تاسی از سیاست های کلی، برنامه ها و مصوبات را دنبال می کنند چرا که مبحث سلامت مهم‌ترین رکن فعالیت در این دولت است.

وی افزود: دولت مردمی سیزدهم بر این باور است که نمی‌توان با ساز و کار دولتی همه امور را انجام داد، بنابراین واگذاری امور به مردم و کوچک سازی دولت از جمله رویکردهای دولت است.

استاندار همدان تصریح کرد: دولت مردمی سیزدهم خود را مکلف به انتقال تجربه مدیریتی از نسل پیشکسوت به نسل جدید و گام دوم انقلاب می‌داند و برهمین اساس استفاده از نیروهای جوان، خوشفکر و متعهد در تصدی مسئولیت ها به صورت جدی در دستور کار قرار داده است.

وی افزود: ۲ استاندار از جمله اینجانب در شورای عالی اداری کشور عضو هستیم که رییس جمهور به تازگی در نشست این شورا عنوان کرد که دولت به شدت فربه شده و باید بسیاری از فعالیت ها برون سپاری شود.

قاسمی فرزاد گفت: در این راستا رهبری معظم انقلاب نیز پیشتر بر کاهش تصدی گری‌ با هدف سرعت بخشیدن به فرایند کارها و کاهش زمان صدور مجوزها با بهره گیری از توان فکری جوانان و واگذاری امور به آنها تاکید داشتند.

به گفته وی، دراین خصوص با همراهی و همفکری نمایندگان فهیم و ارزنده استان همدان در مجلس شورای اسلامی تلاش می کنیم با پالایش قوانین به ویژه موارد مربوط به بخش تولید، روند صدور مجوز را تسهیل کرده تا سرمایه گذاران دچار سردرگمی و خستگی نشده و چرخه طولانی صدور مجوز، سرمایه‌گذار را از هدف خود دور و منصرف نکند.

رفع موانع برای سرعت بخشی به روند تولید و ایجاد جهش اقتصادی

نماینده عالی دولت در استان همدان با بیان اینکه حمایت از تولید و مانع زدایی در این بخش سیاست اصولی دولت با توجه به شعار سال و منویات رهبر معظم انقلاب است، گفت: با حمایت از تولید کنندگان نه تنها از کندشدن چرخ های اقتصاد و تولید جلوگیری می شود بلکه روز به روز میزان سرعت و حرکت بخش تولید افزایش می یابد چرا که در سایه تولید علاوه بر تثبیت اشتغال موجود، می توان فرصت های شغلی جدید ، مولد و پایدار را برای کاهش نرخ بیکاری ایجاد کرد.

استاندار همدان: بهبود شرایط اقتصادی مردم از اولویت‌های اصلی دولت است

قاسمی فرزاد با اشاره به اینکه استان همدان دارای ظرفیت های گسترده و بیشماری برای توسعه اقتصادی به ویژه در بخش های کشاورزی، صنعت، معدن و گردشگری است، تاکید کرد: استان همدان در بخش کشاورزی از گذشته تاکنون دارای زمین های مرغوب زراعی بوده اما پژوهش های انجام شده در حوزه آب و خاک نشان می دهد که از سفره های آب زیر زمینی که طی صدها سال شکل گرفته در پنج دهه گذشته به شکل گسترده ای مصرف شده است.

بهره‌برداری از طرح انتقال آب سد تالوار در تابستان ۱۴۰۱

استاندار همدان افزود: بنابراین برای استفاده بهینه از آب در بخش کشاورزی و آشامیدنی تدابیر ویژه ای اندیشیده  شد که مهم‌ترین آن تکمیل طرح انتقال آب از سد تالوار به شهر همدان است.

قاسمی فرزاد اظهار داشت: میزان آب مصرفی شهر همدان یک هزار و ۶۰۰ تا یک هزار و ۸۰۰ لیتر در ثانیه است اما هم اینک خروجی سد اکباتان ۵۰۰ تا ۶۰۰ لیتر در ثانیه است، بنابراین برای مدیریت آب مصرفی ابتدا مقرر شده بود که آب جیره بندی و در ساعاتی از روز قطع شود که با اقدامات و برنامه ریزی موثر انجام شده در ماه های اخیر، از جیره بندی و قطع آب جلوگیری شد.

به گفته وی، انتقال آب از سد تالوار به همدان در سال ۸۳ و همزمان با سفر پر خیر و برکت رهبر معظم انقلاب اسلامی به این استان مصوب و عملیات اجرایی آن از سال ۸۶ آغاز شده و از ۱۵۰ کیلومتر خط انتقال آن تاکنون ۱۳۰ کیلومتر اجرا شده که ۲۰ کیلومتر باقیمانده در مسیری دشوار و سخت گذر قرار دارد.

استاندار همدان: بهبود شرایط اقتصادی مردم از اولویت‌های اصلی دولت است

استاندار همدان تصریح کرد: در این زمینه و برای پیشبرد موثر کار، ابتدا دستگاه های مسئول را مکلف به اجرایی این طرح تا دهه فجر امسال کردیم که البته با بررسی و ارزیابی انجام شده با حضور وزیر نیرو، مقرر شد که این طرح نهایتا تا تابستان سال آینده(۱۴۰۱) به بهره برداری برسد.

قاسمی فرزاد افزود: با بهره برداری از این طرح یک هزار و ۲۰۰ لیتر آب در ثانیه به شبکه و ظرفیت مصرفی شهر همدان اضافه می شود ضمن اینکه می توان با بهره گیری از آب چاه های حفر شده با دبی ۲۰۰ لیتر در ثانیه، منابع آبی اطمینان بخشی را برای آینده استان تامین کرد.

استفاده از شیوه های نوین کشاورزی و توسعه کشت گلخانه ای

نماینده عالی دولت در استان همدان گفت: حدود ۹۳ تا ۹۵ درصد آب استان همدان در حوزه کشاورزی مصرف می شود، بنابراین کنار گذاشتن شیوه سنتی آبیاری اراضی، تغییر الگوی کشت از محصولات پر آب بر به کم آب بر نظیر زعفران و کلزا و همچنین توسعه گلخانه ها به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است.

استاندار همدان تصریح کرد: از سوی دیگر درصدد راه اندازی نهضت احداث گلخانه با کمک کشاورزان هستیم چرا که میزان مصرف آب در گلخانه ها کمتر از ۱۰ درصد و بهره وری آن پنج تا ۱۰ برابر است ضمن اینکه توسعه گلخانه ها منجر به ایجاد فرصت های شغلی پایدار می شود.

وی افزود: برای هدایت کشاورزان از روش های سنتی به سمت کشت گلخانه ای، دولت تسهیلات ویژه و مناسبی را درنظر گرفته و همچنین باید بیش از ۵۰ درصد منابع بانکی استان صرف تولید و تامین امنیت غذایی شود.

جلوگیری از خام فروشی محصول برای ایجاد ارزش افزوده

استاندار همدان در ادامه با اشاره به امکانات و ظرفیت های قابل توجه استان در حوزه صنعت، گفت: از ۱۵۰ نوع ماده معدنی موجود در جهان ۲۸ نوع آن به وفور از معادن این استان استخراج می شود.

وی با بیان اینکه باید از خام فروشی جلوگیری کرد و فرآوری مواد معدنی را افزایش داد، افزود: می توان با دعوت از سرمایه گذاران و هدایت آنها برای سرمایه گذاری در حوزه مواد معدنی، ارزش افزوده و رونق اقتصادی دراین حوزه ایجاد کرد.

قاسمی فرزاد افزود: بخشی از مشکلات پیش روی واحدهای تولیدی ناشی از شیوع ویروس کرونا و بخشی هم بدهی های واحدها به سازمان ها از جمله تامین اجتماعی و مالیات است که همه این مشکلات در ستاد تسهیل استان همدان به صورت دقیق بررسی و رفع می شود.

وی تاکید کرد: برخی واحدها نیز نیاز به مجوزهایی برای ادامه کار دارند اما موانعی پیش روی آنها قرار دارد که این موانع نیز در کارگروه رونق تولید استان با حضور مدیران مربوطه و کارشناسان بررسی و موانع و مشکلات پیش روی این واحدهای تولیدی برداشته می شود.

استاندار همدان: بهبود شرایط اقتصادی مردم از اولویت‌های اصلی دولت است

استاندار همدان گفت: در همین ارتباط در جلسه ای با مدیران و سرپرستان بانک ها در استان بر تعطیل نشدن واحدهای تولیدی تاکید و مقرر شد در صورت وجود سوء مدیریت در واحد تولیدی، این واحد با نظارت بانک کار خود را ادامه دهد.

قاسمی فرزاد افزود: در حوزه تولید با توجه به افرایش قیمت ها، برخی تولید کنندگان برای تامین سرمایه مورد نیاز خرید مواد اولیه دچار کمبود منابع و سرمایه هستند که با استفاده از منابع بانکی و پرداخت سرمایه در گردش به صورت جدی از آنها حمایت می کننیم.

توسعه صنعت گردشگری با ثبت جهانی آثار تاریخی ارزشمند و استفاده از ظرفیت های استان
استاندار همدان در ادامه افزود: برای توسعه تضمین شده استان باید به طور حتم برنامه راهبردی داشت که در این راستا چشم انداز چهار ساله و افق هشت ساله برای تدوین برنامه ها در نظر گرفته شده است تا مسیر توسعه متوازن استان با بهره گیری از یک برنامه راهبردی و کلان نگر ریل گذاری شود.

وی در ادامه به ظرفیت های گردشگری استان همدان اشاره کرد و اظهار داشت: استان همدان دارای یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی، طبیعی، گردشگری و مذهبی است که هر یک از آنها در نوع خود حائز اهمیت ویژه هستند از جمله «علیصدر» به عنوان شگفت انگیزترین غار آبی جهان، تپه تاریخی «هگمتانه» و دیگر آثار تاریخی که در یونسکو ثبت جهانی نشده است.

قاسمی فرزاد افزود: در مکاتبه با وزیر میراث فرهنگی مقرر شد تا برای ثبت جهانی تپه هگمتانه اقدامات و گام هایی برداشته شود که در صورت ثبت جهانی این اثر تاریخی به طور حتم شاهد افزایش ورود گردشگران خارجی به استان همدان  رونق اقتصادی منطقه و مردم خواهیم بود.

به گفته وی، در حوزه گردشگری مذهبی نیز آرامگاه «حیقوق نبی» یکی از پیامبران الهی در تویسرکان قرار دارد که می توان آن را به عنوان یک اثر مذهبی برای ثبت جهانی پیشنهاد داد.

نماینده عالی دولت در استان همدان، یکی از مزیت های صنعت گردشگری را ایجاد فرصت های شغلی پایدار و مولد دانست و گفت: می توان با رونق بخشیدن به بخش گردشگری زمینه قطع وابستگی کشور به نفت را فراهم کرد.

قاسمی فرزاد گفت: روند توسعه باید متوازن و همه جانبه باشد چرا که توجه به توسعه اقتصادی و کم توجهی به دیگر بخش ها از جمله توسعه فرهنگی و اجتماعی کشور را با مشکل مواجه می کند.

به گفته وی، توسعه فرهنگی یکی از اصلی ترین اولویت های مدیریت اجرایی استان همدان است چرا که انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب فرهنگی است بنابراین در این راستا سند قرآنی استان تصویب و اولویت های فرهنگی مربوطه نیز مشخص شده است.

استاندار همدان اظهار داشت: اسناد بالا دستی به ویژه بیانیه گام دوم انقلاب نیز محور حرکت و اقدام عملی دولت سیزدهم است و دولت آیت الله رییسی مبتنی بر گام دوم انقلاب برنامه های خود را تدوین و ارائه کرده است که این رویکرد در سطح استان نیز به صورت جدی پیگیری می شود.

پیشنهاد ما به شما

لیزر الکساندرایت کندلا

کندلا یک تکنولوژی است که برای کاهش و زدودن موهای زائد از بدن و صورت …