وحدت مهم ترین عامل پیروزی جهان اسلام است

آیت الله سید محمد مهدی حسینی همدانی در خطبه های این هفته نماز جمعه کرج  به تمدن نوین اسلامی اشاره کرد و افزود:  با توجه به اینکه بیانیه گام دوم، انقلاب اسلامی  را به آرمان بزرگش یعنی ایجاد تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظیمی نزدیک خواهد کرد،  بنابراین برای ساختن  این تمدن به وجود اندیشه تمدن ساز نیاز است.

وی اضافه کرد: دین مبین اسلام با درون مایه های تمدنی که داشته توانست در آغاز راه  تمدن با  عظمتی به وجود آورد و عرب بادیه نشین را در مدت کوتاهی متحد کرد و آنها را از جهالت به سوی علم، دانش، تفکر و اندیشیدن سوق داد به گونه ای که مسلمان بودن را با تفکر، دانش، پرکاری و خداباوری بشناسند.

حسینی همدانی ادامه:  اسلام در مرحله بعد نیز مسلمانان را به دولت سازی و تمدن سازی سوق داد که پیامبر اکرم(ص) این کار را در طول ۲۳ سال انجام داد  و مسلمانان در مدت کمی موفق شدند بر ۲ امپراتوری عظیم زمان خود غلبه کرده که البته این غلبه فقط نظامی نبود، بلکه اسلام با ارائه ارزش های جدید، مردم  را به تفکر در خود و عالم هستی دعوت و باورهای گذشته را تغییر داد.

وی عنوان کرد: اسلام با ایجاد دگرگونی در افکار و احساسات دل ها را تسخیر و به جامعه آن روز تعلیم داد که سستی نکرده و اهل کار و تولید بوده و خود را در تمام عرصه ها قدرتمند کنند در حالی که اهل تواضع نیز باشند، در واقع اسلام مردم را آخرت گرا و خدامحور تربیت کرد و به آنها آموزش داد که رابطه صحیحی بین دنیا و آخرت برقرار کنند.

خطیب جمعه کرج  با بیان اینکه اسلام به مردم آموزش داد که جایگاه خود را در عالم هستی بشناسند، اظهار داشت: اسلام به مردم آموزش داد که فراموش نکنند که در کجا هستند، بنابراین یکی از گزافه هایی که عده ای بیان می کنندکه اسلام به زور شمشیر توسعه یافته حرف نادرست و بی سندی است.

حسینی همدانی گفت: اگر سندهای تاریخی را بررسی کنید به این باور می رسید که هر کجا اسلام وارد شد بدنه مردم بدون هیچ گونه تحمیلی با جان و دل می پذیرفتند چرا که می دیدند که نگاه اسلام به انسان تک بعدی نبوده و به تمام نیازهای وجودی انسان، مادی و معنوی اش توجه کرده، برنامه دارد و قصدش هدایت و نه کشورگشایی است.

وی ادامه داد: تاثیر این تمدن اسلامی موجب شد  در کشورهایی مانند چین که مسلمانان به آن حمله ای نداشته اند  اسلام در این  گونه کشور ها گسترش و یک جمعیت زیادی از مردم شدند.

حسینی همدانی افزود: در این بین کشورهای استکباری به خصوص بعد از پیروزی انقلاب اسلامی وقتی دیدند که پیام انقلاب با سلطه گری آنها سازگار نیست و کشورهای زیر ستم با الهام از انقلاب در حال بیدار شدن و دنبال آزادی می گردند اقداماتی از جمله پرورش گروه های خاص، خونریز، جلاد و تبلیغ و القاء فراوان که اسلام اینگونه عمل می کند.

وی با اشاره به بیانات امام خمینی(ره) در این خصوص که “اسلام آمده است تا تمام ملل دنیا،عرب، ترک، فارس را با یکدیگر متحد نمایند خاطر نشان کرد: در این بین باید دقت داشت تا چه عناصری سبب شد تا تمدن اسلامی که گسترش یافت و بزرگ شده بود آرام، آرام  تضعیف شود که مهم ترین عامل سقوط فاصله گرفتن از عامل صعود بود، بدین معنی که کنار گذاشتن و کمرنگ کردن دستورات قرآن و پیامبر سبب سقوط شد.

نماینده ولی فقیه در البرز ادامه داد: وقتی که حضور موثر دین در عرصه اجتماع کاهش یافت و جای آن را خواسته ها و سلیقه های شخصی گرفت و افراد تنبل، قدرت طلب، تجمل گرا و فاسد حاکم شدند این خط اصیل منحرف و تمدن اسلامی را ضعیف و ضعیف تر کرد به گونه ای که قوم مغول با وحشی گری تمام این تمدن تضعیف شده را زمین گیر کردند.

حسینی همدانی افزود: بعدها نیز سلطه گران دیگری از غرب و شرق در تمام طول این یک هزار و ۴۰۰ سال به صورت استعمار کهنه، نو و فرانو جوامع اسلامی را زیر یوغ خود قرار دادند که پیروزی انقلاب اسلامی تمام معاملات آنها را بر هم زد.

وی ادامه داد: امروز جهان خسته و بیزار از اومانیسم و لیبرالیسم است و دشمنان ما به خوبی این موضوع را فهمیده اند، در نتیجه تمام تلاش خود را برای تحریف و انحراف اسلام ناب انجام تا دنیا را از اسلام منزجر نمایند، بنابراین در این شرایط مهم ترین عامل پیروزی وحدت جهان اسلام است.

امام جمعه کرج متذکر شد: امروز زمینه تحقق تمدن نوین اسلامی با بهره مندی از فرهنگ غنی اسلام ناب برگرفته از قرآن و عترت به صورت کامل فراهم است که در این بین مسایلی برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی که در بیانیه گام دوم انقلاب به آن اشاره شده احیای مواردی از جمله اینکه حاکم شدن اندیشه الهی و وحی بر جامعه است، چرا که در این صورت جامعه در هیچ امری به بن بست نخواهد رسید.

حسینی همدانی افزود: دومین مساله که هماهنگی اسلام با فطرت است که به دلیل تبدیل ناپذیری و فراگیر بودن فطرت اسلام نیازهای ثابت، دائمی انسان را برای هدایت و شناخت کمالات برای همیشه فراهم کرده است و بر همین اساس مسلمانان بایستی متعهد به اخلاق و فضایل پسندیده باشند، چرا که راز نفوذ در دل ها رعایت اخلاق و فضایل اخلاقی است.

وی با بیان اینکه اسلام از این راه در توده های مردم بیشتر نفوذ کرده است خاطر نشان کرد: همچنین در چنین جامعه  باید توزیع ثروت عادلانه بوده و افراد جامعه بر اساس توانمندی هایی که دارند از رفاه برخوردار بوده و شایستگی های افراد نباید نادیده گرفته شود، درواقع برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی بایستی شاهد رعایت عدالت در تمام شئون باشیم چرا که اسلام عدالت را به دلیل اهمیتی که دارد جزء اصول دین خود قرار داده است.

حسینی همدانی با اشاره به اینکه رسول اکرم(ص) به عدالت رفتار می کرد گفت: اگر آن حضرت به عدالت رفتار نمی کرد تمدن اسلامی شکل نمی گرفت که البته بحث تنها در عدالت فردی نیست بلکه در عدالت اجتماعی نیز بایستی به آن دقت و توجه داشت، چرا که تاکید اسلام در مسوولیت های اجتماعی این است که عدالت شرط اصلی واگذاری مسوولیت ها به افراد باید باشد.

نماینده ولی فقیه در البرز در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه خدمتگزاران در چنین جامعه ای در هر رده مسوولیتی باید خود را خادم مردم بدانند تصریح کرد: هرگز نباید نگاه ارباب رعیتی به مردم داشت در واقع به بیان امیرالمومنین (ع) مسوولیت  به عنوان امانت و نه طعمه و وسیله ای برای جلب منافع شخصی ببینند، که تمام این موارد محک معیار در تشخیص و ارزیابی عملکرد افراد است.

وی افزود: افرادی که در جایگاه هایی قرار گرفته اند آیا اینگونه هستند یا خیر، باید توجه کرد که این افراد به درستی برای سپردن مسوولیت ها به آنها انتخاب شوند که باید به این مسایل به خوبی دقت و توجه کرد.

حسینی همدانی در ادامه به پنجمین مورد برای احیای تمدن اسلامی اشاره کرد و گفت: در این مرحله تلاش می شود تا جایی که امکانپذیر است خصوصیات جامعه مهدوی را در خود محقق تا به صورت نسبی به آن تمدن نهایی نزدیک شوند، در واقع مساله تمدن نوین اسلامی که در بیانیه گام دوم مطرح و جامعه ما به آن سمت در حال حرکت است، قابلیت اجرایی شدن دارد.

مواضع وزیر امور خارجه قابل تقدیر است 

خطیب جمعه کرج در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تقدیر از مواضع وزیر امور خارجه کشورمان عنوان کرد: مواضع وی  خوب و محکم و در خصوص آمریکا اعلام کردند که پیام های شفاهی که داده می شود مورد پذیرش ما نیست که در واقع نیز همین گونه می باشد، که البته  حرف ما این است که پیام های مکتوب شان نیز در صورتی که اگر با عزت و اقتدار ایران منافاتی داشته باشد به دیوار خواهیم کوبید.

حسینی همدانی در ادامه با اشاره به برجام گفت:  بارها از سوی مقام معظم رهبری و دلسوزان در خصوص خسارت هایی که برجام برای کشور فراهم کرده بود تذکر داده شدد اما متهم شدیم به القابی که همگی آنها را شنیدید، عنوان کردیم که آقایان برآنچه که الزام می کنند اشرافی ندارند حداقل یک بار متن را بخوانند که جواب دادند تهمت است، که در روزهای اخیر اقرار داشتند که کوتاهی کرده داند.

وی ادامه داد: اما سوال اینجا است که آیا اقرار کردن کافی است و نباید خسارت های زده شده به ملت بر اساس این کوتاهی را دنبال کرد، در این بین به نظر می رسد که نباید نسبت به حقوق و منافع عمومی لااقل در این دوره کوتاهی صورت بگیرد.

دولت در انتصاب دوباره افرادی که به ملت خسارت وارد کرده اند تجدید نظر کند

نماینده ولی فقیه در البرز در بخش دیگری از سخنان خود به طی کردن مسیر درست از سوی دولت اشاره کرد و بیان داشت: دولت مسایل را مرحله به مرحله از جمله واکسن، تنظیم بازار و معیشت مردم را دنبال و در دستور کار خود قرار داده است.

حسینی همدانی افزود: در این بین مساله در به کار گیری دوباره افرادی است که در کشور مساله درست کرده اند، در دولت جدید به نظر می رسد که نباید به کار گرفته شوند چرا که تجربه دوباره جز پشیمانی نتیجه دیگری به همراه نخواهد داشت، زمانی که عملکرد این افراد را دیده و خودشان نیز اقرار دارند چرا دوباره باید به کار گرفته شوند.

وی ادامه داد: خواسته مردم و نیروهای ارزشی از دولت تجدید نظر در انتخاب افرادی که به هر دلیلی خطا، اشتباه و فساد داشتند برای مسوولیت هایی است که به منافع مردم لطمه وارد می کند که انتظارمان از دولت این است که بار دیگر این افراد را به کار نگیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان ضمن تبریک فرارسیدن ماه ربیع الاول و هجرت پیامبر از مکه به مدینه و ایثار حضرت علی(ع) عنوان کرد: امیرالمومنین(ع) کسی است که در تمام سال های عمر با برکت خود  با شجاعت، جوانمردی و ایثار در حساس ترین زمان و مکان ها به وظیفه الهی خود که یاری دین خدا بود کوتاهی نکرد و در آن شب سرنوشت ساز در بستر رسول خدا خوابید تا خطری متوجه پیامبر نشده ونقشه ترور دشمنان علیه آن حضرت بر آب شود.

حسینی همدانی افزود: اهمیت و عظمت کار به قدری بالا است که خداوند از این اقدام حضرت علی (ع) نزد فرشتگان مباهات  و در شان آن حضرت آیه ۲۰۷ از سوره مبارک بقره نازل که شیعه و سنی این مطلب را نقل و بر آن اذعان دارند.

وی با بیان اینکه این اقدام حضرت بسیار بزرگ و ارزشمند بوده و هست ادامه داد: در واقع این حرکت مقدمه واقعه هجرت رسول خدا(ص) به مدینه و پایه ریزی و استقرار حکومت اسلامی و به دنبال آن نشر و گسترش اش در جهان شد، هجرتی که مبدا تاریخ اسلام و مسلمان گردیده است.

اهل تقوی نسبت به احیای امر به معروف و نهی از منکر کوتاهی نکنند

نماینده ولی فقیه در البرز در ادامه به احیای امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و گفت: احیای این فرضیه مهم الهی وظیفه عمومی است و در بیان اهل بیت، قرآن کریم، روایات و بیانات رهبر انقلاب انجام این مسوولیت اجتماعی از افراد ساقط نشده است.

حسینی همدانی افزود: جمله غلطی که  توسط انگلیسی ها و ایادی شان در بلاد اسلامی مبنی بر اینکه« عیسی (ع) به دین خود و موسی(ع) به دین خود» بر همین اساس بوده که ریشه امر به معروف و نهی از منکر زده شود که خیلی آن را توسعه داده و مسلمانان نیز در این بین باید مراقب اینگونه موارد باشند.

پیشنهاد ما به شما

چالش‌های جراحی لگن و ران

به محل اتصال استخوان‌های مجاور و متصل به یکدیگر مفصل می‌گویند. اگر این بخش فاقد …