بهگزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، کاهش محسوس نرخ ابتلا و تعداد شهرستانهای قرمز کرونایی در سراسر کشور اگرچه حکایت از بهبود شرایط نسبت به گذشته دارد اما کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه معتقدند هنوز خطر پیک ششم از بین نرفته است و احتمال شکلگیری بحران در شرایط فعلی همچنان پابرجاست.
در این زمینه تغییر معنادار رنگبندی کرونایی در سراسر کشور کاملاً بیانگر این نکته است روند کاهشی نرخ ابتلا و بهبودی شرایط همهگیری ادامه دارد اما ثبات نمودار و خطی شدن این روند میتواند تأکیدی بر این نکته باشد که ویروس منحوس هنوز مهار نشده است و درصورت بیتوجهی و رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی احتمال ایجاد بحران وجود دارد.
وزیر بهداشت در حاشیه جلسه شورای اداری شهرستان طارم، در این زمینه اظهار داشت: هنوز خطر موج ششم بیماری در کشور وجود دارد. در برخی کشورهای همجوار، اروپایی، روسیه و آمریکا، موج بیماری شکل گرفته است و در ایران نباید عادیانگاری کرد و لازم است کماکان پروتکلها را رعایت کنیم.
بهرام عیناللهی، همچنین تصریح کرد: تکلیف واکسننزدهها را ستاد ملی مقابله با کرونا مشخص میکند و وزارت بهداشت، گزارش میزان تزریق واکسن در کشور را اعلام میکند. تا امروز حدود 83 درصد جمعیت هدف، یک دُز و حدود 68 درصد نیز دو دُز واکسن کرونا را تزریق کردهاند که در هفتههای آینده، جمعیت واکسینهشده کامل، به بیش از 80 درصد میرسد و ستاد ملی مقابله با کرونا، برای افراد واکسننزده، روی قرنطینه و محدودیتهای هوشمند تأکید دارد تا واکسننزدهها نتوانند در اماکن تجمعی، حضور پیدا کنند.
عیناللهی گفت: تاکنون بیش از 100 میلیون دُز واکسن کرونا با مشارکت مردم در کشور تزریق شده که عمده آن در 100 روز گذشته بوده است و این یک حرکت انقلابی و مردمنهاد بود. وقتی به مردم اعتماد کنیم و آنها به ما کمک کنند، در هر کاری میتوانیم موفق باشیم.
وی تأکید کرد: مهمترین گام در مدیریت کرونا، واکسیناسیون است و در دنیا ثابت شده است که مرگومیر در بیمارانی رخ میدهد که واکسن تزریق نکردهاند و توصیه ما به مردم این است که واکسننزدهها، سریعتر اقدام به واکسیناسیون کنند تا بتوانیم بر کرونا فائق آییم، البته باید تا مدتها با کرونا زندگی کنیم و نباید عادیانگاری شود و تصور کنیم که باید پروتکلها و ماسک را کنار بگذاریم.
این درحالی است که کارشناسان نیز با اشاره به کاهش چشمگیر شهرستانهای قرمز کرونایی در سراسر کشور تاکید میکنند این شرایط نباید عاملی در ایجاد اشتباه محاسباتی باشد چون هنوز ویروس منحوس نهتنها در ایران بلکه در اطراف کشورمان نیز با قدرت مشغول قربانیگرفتن است و میتواند با کوچکترین بیاحتیاطی دوباره در کشورمان شعلههای موج تازهای از همهگیری را ایجاد و بحرانآفرینی کند.
آخرین وضعیت رنگبندیجدید شهرستان
به این ترتیب براساس آمارهای رسمی آخرین رنگبندی کرونایی شهرستانهای ایران که از امروز 29 آبان 1400 درنظر گرفته شده به این گونه است که کاهش 69.2درصدی شهرستانهای قرمز را تجربه میکنیم و از تاریخ یادشده تنها 8 شهرستان در وضعیت بحرانی قرار دارند و این شهرستانها بهترتیب عبارتند از: اشنویه، پیرانشهر (آذربایجان غربی)، طبس، فردوس (خراسان جنوبی)، زابل (سیستان و بلوچستان)، زرند، شهربابک (کرمان)، خاتم (یزد) و بهدنبال آن تعداد شهرستانهای با وضعیت نارنجی نیز به 58 مورد رسیده است.
در همین حال روند بهبودی شرایط در وضعیت همهگیری بهگونهای بوده است که اکنون تعداد شهرستانها با وضعیت زرد جهش چشمگیری را به خود دیده و به رقم 236 مورد رسیده و تعداد شهرستانهای آبی نیز هماکنون با رشد قابل توجه 29.6درصدی عدد 146 مورد را ثبت کرده است.
استان آذربایجان شرقی/ 88 درصد جمعیت هدف واکسینه شدند
عباسعلی درستی اظهار داشت: 73 درصد جمعیت بالای 12 سال آذربایجان شرقی نیز تاکنون دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند که باید این مقدار به حدود 85 درصد برسد تا مصونیت جمعی در استان ایجاد شود.
وی افزود: حدود 85 درصد جمعیت دانش آموزی آذربایجان شرقی نیز علیه کرونا واکسینه شدند که البته بازگشایی مدارس در روز اول آذر منوط به مصوبه امروز ستاد کرونای کشور است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اینکه حدود سه درصد جمعیت استان که شامل جمعیت بالای 60 سال و بیماران خاص هستند، دُز سوم واکسن را هم دریافت کردهاند، گفت: افرادی که از زمان دریافت دز دوم واکسن کرونای آنها چهار ماه میگذرد، میتوانند با مراجعه به مراکز واکسیناسیون دُز سوم واکسن را هم که همان نوع واکسنهای اول و دوم دریافتی است، تزریق کنند.
وی ادامه داد: بر اساس دستورالعمل، اکنون افرادی که واکسنهای سینوفارم، برکت و باهارات را دریافت کردهاند، میتوانند برای تزریق دز سوم مراجعه و همان نوع واکسن دوز اول و دوم را دریافت کنند؛ البته افرادی که باهارات دریافت کردهاند، سینوفارم یا برکت تزریق خواهند کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز یادآور شد: البته افراد میتوانند بر اساس دستورالعمل پس از 6 ماه از تزریق دز دوم خود واکسن متفاوتی را دریافت کنند.
وی همچنین با اشاره به آخرین وضعیت کرونای آذربایجان شرقی گفت: بالاخره شهرستانهای مرند و جلفا از حالت قرمز کرونایی به وضع نارنجی رسیدند و دیگر در استان شهر قرمز نداریم و بیماری کرونا و تعداد بستری شدگان بیمارستانها در حال کاهش است.
درستی، تعداد بیماران بستری کرونایی در بیمارستانهای آذربایجان شرقی را 640 بیمار اعلام کرد و افزود: البته متأسفانه هنوز تعداد فوتی بر اثر ابتلاء به کرونا در این استان کاهش نیافته و در 24 ساعت گذشته 14 نفر بر اثر این بیماری فوت شدند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: تعداد آزمایشهای کرونایی در آذربایجان شرقی که نتایج آنها مثبت میشود 250 نفر در روز است.
استان اردبیل/ 23 بیمار جدید کرونایی شناسایی شد
شهرام حبیبزاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: در شبانهروز گذشته 23 بستری جدید کرونایی در مراکز درمانی استان اردبیل بستری شدند.
وی افزود: بر این اساس، بیماران کرونایی بستری شده در مراکز درمانی استان اردبیل به 167نفر کاهش یافت و 71 بیمار نیز بهصورت سرپایی تحت نظر قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل بیان کرد: در شبانهروز گذشته خوشبختانه 25 نفر با بهبودی نسبی از مراکز درمانی استان اردبیل ترخیص شدند.
وی تصریح کرد: هم اکنون 45 بیمار کرونایی بهعلت شدت بیماری در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و متاسفانه در 24 ساعت گذشته، 3 نفر از بیماران کرونایی فوت کرد که به خانواده آنان تسلیت عرض میکنیم.
حبیب زاده تشریح کرد: هم اکنون شهرستان های اردبیل، پارس آباد، مشگین شهر، خلخال، بیله سوار، کوثر، سرعین و اصلاندوز در وضعیت زرد و شهرستانهای گرمی، نمین و نیر در وضعیت آبی قرار دارند.
وی به تزریق یک میلیون و 579 هزار و 129 دُز واکسن در استان اردبیل اشاره کرد و گفت: 876 هزار و 39 دُز مربوط به مرحله اول و 693 هزار و 77 دُز مربوط به مرحله دوم و 10 هزار و 13 دُز مربوط به مرحله سوم است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: تزریق واکسن و رعایت دستورالعملهای بهداشتی میتواند زنجیره انتقال و شیوع کرونا را قطع کند.
استان البرز/ 2 بیمار جدید فوت شدند
مهرداد بابایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرج، در مورد آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان البرز ، اظهار داشت: 34 بیمار با علائم کووید 19 در مراکز درمانی استان بستری شدند.
وی افزود: مجموع کل موارد بستری شامل قطعی، محتمل و مشکوک از ابتدای شیوع کرونا تا امروز در استان البرز 78 هزار و 265 نفر است.
سخنگوی ستاد کرونای استان البرز با بیان اینکه با بیان اینکه در حال حاضر تعداد 332 نفر شامل موارد قطعی، محتمل و مشکوک در مراکز درمانی بستری هستند، بیان کرد: از این تعداد، ابتلای 118 نفر به بیماری کووید 19، تا این تاریخ قطعی شده است.
بابایی با بیان اینکه شیوه نامههای بهداشتی باید با جدیت بیشتری رعایت شود ، گفت : متاسفانه در 24 ساعت گذشته دو بیمار کووید 19 جان خود را از دست دادهاند و مجموع جان باختگان این بیماری در استان به 6414 نفر رسیده است.
وی با بیان اینکه تزریق واکسن برای اقشار مختلف در استان در حال انجام است ، گفت: خوشبختانه از ابتدای شیوع کرونا تاکنون 71 هزار و 517 نفر از مراکز درمانی ترخیص شدهاند.
استان اصفهان/ 441 مورد جدید کرونا شناسایی شد
پژمان عقدک در جمع اصحاب رسانه با اشاره به تعداد کل موارد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا از ابتدا تاکنون، اظهار کرد: از ابتدای همهگیری ویروس کرونا تعداد یک میلیون و 227هزار و 445 نفر موارد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.
وی افزود: در این بازه زمانی تعداد کل موارد ابتلای قطعی به کرونا در استان 423 هزار و 843 نفر و موارد مثبت ابتلای قطعی در 24 ساعت گذشته را 441 نفر گزارش شده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تصریح کرد: همچنین تعداد 16 هزار و 871 نفر آمار کل فوت شدگان قطعی و مشکوک به علت کرونا از ابتدای همهگیری این ویروس در استان اصفهان به جز شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بوده است.
وی ادامه داد: تعداد 181 هزار و 630 نفر نیز تعداد کل بستری شدگان کرونا از از ابتدا تاکنون بوده و تعداد بهبود یافتگان نیز 122 هزار و 152 نفر اعلام شده است.
عقدک با بیان اینکه در حال حاضر 798 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، افزود: از این تعداد 173 بیمار در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در مورد آمار تعداد کل بهبود یافتگان از ابتدا تاکنون گفت: در این بازه زمانی 122 هزار و 152 نفر بهبودیافتگان کرونا هستند و تعداد بیماران ترخیص شده جدید در 24 ساعت گذشته نیز 144 نفر بوده است.
وی تاکید کرد: همچنین آمار مرگ و میر بیماران مشکوک و قطعی به کرونا در طی 24 ساعت اخیر در استان اصفهان 5 نفر گزارش شده است.
عقدک با اشاره به اطلاعات واکسیناسیون دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تا تاریخ 28 آبان، اظهار داشت: درصد پوشش واکسیناسیون نوبت اول بالای 12 سال 76.61 و نوبت دوم 60.66 و درصد پوشش واکسیناسیون نوبت اول 12 تا 18 سال 70.29 و نوبت دوم 46.15 گزارش شده است.
وی ادامه داد: 3 میلیون و 331 هزار و 284 نفر نوبت اول، 2 میلیون و 692 هزار و 220 نفر نوبت دوم و 32 هزار و 738 نفر نوبت سوم واکسن کرونا را در استان اصفهان به غیر از شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل دریافت کردهاند که در مجموع 6 میلیون و 562 هزار و 42 واکسن تزریق شده است.
استان ایلام/ روز بدون فوتی و 105 ابتلای جدید
محمد کریمیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 65 هزار و 625 هفت نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شدهاند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 105 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 105 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 19 بیمار جدید در بیمارستانها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافتهها 64 هزار و 323 نفر بوده است.
کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان گزارش نشده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تا کنون یک هزار و 150 نفر بوده است.
استان بوشهر/ 73 بیمار جدید در بخش کرونایی بستری شدند
سعید کشمیری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر، واکسیناسیون و رعایت دستورالعملها تنها راه مصون ماندن در برابر بیماری کرونا دانست و اظهار داشت: بر اساس آمارها اکنون افزون بر 70 درصد جمعیت بالای 18 سال استان بوشهر 2 نوبت و 90 درصد جمعیت هدف یک نوبت واکسن کرونا دریافت کردهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به تبدیل همه شهرستانهای 10 گانه استان بوشهر به آبی کرونایی یا کم خطر بیان کرد: روز گذشته مورد مورد فوتی ناشی از ابتلا به کرونا در استان بوشهر به ثبت نرسید و در این روز 20 بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر تعداد بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: اکنون 13 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که از این مجموع، 4 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.
وی با اشاره به روند بهبودی بیماران در بخش کرونایی مراکز درمانی استان بوشهر تصریح کرد: خوشبختانه در شبانهروز گذشته 34 بیمار کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدهاند، که از این تعداد 15 نفر از آنها مثبت قطعی بودهاند.
کشمیری تعداد فوتیهای کرونایی استان بوشهر در 20 ماه گذشته را 2 هزار و 17 نفر دانست و افزود: واکسیناسیون علیه کرونا در کنار رعایت کامل شیوه نامههای بهداشتی میتواند از ابتلا به این بیماری پیشگیری کند، بنابراین افرادی که هنوز موفق به دریافت واکسن نشدهاند، هر چه سریعتر برای تزریق واکسن اقدام کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از کاهش بیماران در بخش کرونایی مراکز درمانی استان بوشهر خبر داد و گفت: اکنون تعداد بیماران کرونایی بستری در بیمارستانهای استان بوشهر به 73 نفر رسیده است.
دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر خاطرنشان کرد: از آغاز شیوع کرونا تاکنون 88 هزار و 700 نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شدهاند.
استان چهارمحال و بختیاری/ تعداد کل مبتلایان از مرز 85760 نفر گذشت
بنابر آخرین آمار از سوی وزارت بهداشت و درمان مجموع بیماران مبتلای به ویروس کرونا تا ظهر امروز به 6 میلیون و 69 هزار و 559 نفر رسیده است که از این تعداد، 5 میلیون و 759 هزار و 378 نفر بهبود یافتهاند.
همچنین با فوت 100 بیمار مبتلای به کرونا مجموع فوتیهای ناشی از این ویروس به 128 هزار و 734 نفر رسیده، قابل ذکر است که هماکنون تعداد 3 هزار و 431 نفر در بخشهای مراقبتهای ویژه مراکز درمانی کشور بستری هستند.
در استان چهارمحال و بختیاری طبق آخرین آمار اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، در روز گذشته تا ظهر امروز 456 بیمار با علایم بالینی مشکوک به ویروس کرونا به مراکز درمانی استان چهارمحال و بختیاری مراجعه داشتند که از این تعداد 62 نفر بستری شدند.
با بستری شدن 62 نفر در روز گذشته مجموع بستریهای در مراکز درمانی و بیمارستانهای استان به 165 مورد رسیده است که از این تعداد 125 نفر مثبت قطعی و مابقی در انتظار پاسخ آزمایش جهت ابتلا یا عدم ابتلا به این بیماری هستند.
همچنین طبق آمار کرونا در استان تا ظهر امروز تعداد موارد بستری مثبت جدید 10 نفر و تعداد موارد مثبت سرپایی در روز گذشته تا ظهر امروز 48 نفر اعلام شده است.
گفتنی است در 24 ساعت گذشته 4 مورد فوتی ناشی از ابتلای به ویروس کرونا در استان به ثبت رسیده است که مجموع جانباختگان ناشی از این ویروس را به یک هزار و 712 نفر رسانده است.
همچنین هم اکنون 21 بیمار با حال وخیم و نسبتاً بد در icu مراکز درمانی استان چهارمحال و بختیاری تحت مراقبتهای ویژه تحت مراقبت و درمان بستری هستند.
به گزارش تسنیم از ابتدای همهگیری ویروس کرونا در استان تاکنون 248 هزار و 14 مورد تست و نمونه کرونا گرفته شده است که مجموع مبتلایان به این ویروس در استان به 85 هزار و 761 مورد رسیده است.
بنابر آخرین وضعیت رنگبندی وضعیت شیوع کرونا شهرستانهای استان چهارمحال و بختیاری، 4 شهرستان لردگان، بروجن، شهرکرد و فارسان در وضعیت نارنجی و 6 شهرستان دیگر در وضعیت زرد قرار دارند.
ثبات نسبی و سیر نزولی بستریهای کرونایی در مراکز درمانی و بیمارستانهای استان با روندی کند ادامه دارد که نشان از عدم ورود این استان به موج ششم است، آمار بالای واکسیناسیون مردم استان میتواند یکی از علتهای افزایشی نشدن شیوع کرونا در استان باشد.
هرچند روند واکسیناسیون جامعه هدف استان به خوبی در حال انجام است و آمارها حاکی از روند مثبت و بالای آن است، اما باز هم خطر در کمین مردم است و اگر رعایت پروتکلهای بهداشتی جدی گرفته نشود، مبتلایان رو به فزونی میرود.
استان خراسان جنوبی/ 22 بیمار جدید در بخش مراقبتهای پزشکی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: روز گذشته 287 آزمایش تشخیص مولکولی کرونا در استان انجام شد که در مجموع 86 بیمار جدید و از 537 آزمایش سریع 88 مورد مثبت جدید شناسایی شد.
کامبیز مهدی زاده افزود:از این تعداد 64 مورد از بیرجند، 9 مورد از بشرویه، 3 مورد از سربیشه، 23 مورد از طبس، 25 مورد از فردوس، 9 مورد از قاینات، 8 مورد از زیرکوه، 2 مورد از سرایان، 22 مورد از نهبندان و 9 مورد از خوسف شناسایی شدند و از شهرستان درمیان مورد جدیدی از ابتلا گزارش نشده است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه در شبانه روز گذشته مورد جدیدی از فوت ثبت نشده است افزود: مجموع موارد فوت ناشی از این بیماری همچنان هزار و 215 نفر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه در حال حاضر 208 بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که 93 نفر کرونا مثبتند، گفت: از این تعداد 22 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال 2نفر نامساعد است.
وی افزود: همچنین در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان 527 هزار و 663 نفر واکسن نوبت اول، 424 هزار و 843 نفر واکسن نوبت دوم و 2 هزار و 729 نفر واکسن نوبت سوم را دریافت کردند.
استان خراسان رضوی/ 61 درصد جمعیت هدف کامل واکسینه شدند
سعید فرزینفر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهارداشت: از زمان شروع واکسیناسیون گروههای هدف تاکنون 5 میلیون و 921 هزار و 178 دُز واکسن کرونا تزریق شده که از این تعداد 3 میلیون و 393 هزار و 708 مورد دُز اول و 2 میلیون و501 هزار و 565 مورد دُز دوم، 19 هزار و 256 مورد دُز سوم و 6649 مورد دُز یادآور بوده است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر و غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه دُزهای اول و دوم به افراد بالای 12 سال، دُز سوم به افراد بالای 60 سال و دُز یادآور به بیماران خاص و صعبالعلاج تزریق میشود، خاطرنشان کرد: در خصوص درصد افراد واکسینه شده باید بگوییم که تا این لحظه در گروه سنی بالای 12 سال 84.34 درصد دُز اول و 61.47 درصد دُز دوم را دریافت کردهاند و این اعداد در گروه سنی بالای 18 سال هم به ترتیب 84.99 درصد و 64.09 درصد بوده است.
فرزینفر با بیان اینکه در کنار انجام واکسیناسیون دُزهای اول و دوم گروه سنی بالای 12 سال، دُزهای سوم و یادآور واکسن افراد بالای 60 سال و همچنین بیماران خاص و صعبالعلاج هم در مراکز واکسیناسیون کرونا در حال انجام است، تأکید کرد: گروه بالای 60 سال میتوانند 4 ماه پس از دریافت دُز دوم واکسن کرونا برای دریافت دُز سوم این واکسن به مراکز واکسیناسیون کرونا مراجعه نمایند؛ همچنین بیماران خاص و صعبالعلاج هم میتوانند 6 ماه پس از دریافت دُز دوم واکسن کرونا برای دریافت دُز یادآور این واکسن به مراکز مذکور مراجعه کنند.
استان خوزستان/ کاهش میزان مراجعه به مراکز درمانی
فرهاد ابول نژادیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با بیان اعلام خبر عبور تعداد دوز واکسن تزریقی از مرز 5 میلیون دوز در استان، اظهار داشت: تعداد دوز واکس تزریقی در استان خوزستان از مرز 5 میلیون دوز واکسن عبور کرده است و در ادامه فرآیند واکسیناسیون باتوجه به تنوع بالای نوع واکسن در استان هیچ مشکلی وجود ندارد.
وی افزود: براساس آخرین وضعیت رنگبندی کرونایی شهرهای استان خوزستان 2 شهر رامهرمز و دزفول در وضعیت زرد و 25 شهر دیگر استان در وضعیت آبی قرار دارند که وضعیت از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در استان سابقه نداشته است و نوید بسیار خوبی از شرایط بهتر در جامعه دراثر تزریق مناسب واکسن است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: در حال حاضر مهمترین مشکل بهداشت استان خوزستان، کاهش میزان مراجعات افراد برای دریافت واکسن دوز اول است و هم اکنون مراجعات برای دریافت دوز دوم بیش ازدوز اول و باید برای افزایش استقبال از واکسیناسیون در استان برنامه ریزی کرد.
وی در خصوص اعمال محدودیتهایی به زودی در استان برای واکسن نزدهها، گفت: با نظر ستاد استانی کرونا، محدودیتهایی در ارایه خدمات برای واکسن نزدهها پیش بینی شده است که با نظر ستاد کرونا به وزدی اجرا خواهد شد اما کادر بهداشت از استفاده از روشهای اجباری برای واکسن مخالف است.
استان فارس/ نقطه پرخطری وجود ندارد
براساس آخرین وضعیت ثبت شده درباره شهرستانها و استانهای کشور استان فارس در وضعیت کم خطر قرار گرفته است. بر این اساس هیچ یک از شهرها و شهرستانهای استان در وضعیت قرمز قرار ندارند.
بر اساس آخرین تغییرات نقشه شهرستانهای استهبان، جهرم، خفر، ممسنی و بخشی از رستم در وضعیت نارنجی، شهرستانهای گراش، خنج، لامرد، فراشبند، مهر و بخشی از کازرون در وضعیت آبی و مابقی شهرستانها از جمله شیراز در وضعیت زرد قرار گرفتهاند.
براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون یک میلیون و 478 هزار و 89 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده، 436 هزار و 923 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون 243 هزار و پنج مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 56 هزار و 774 بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، 493 هزار و 697 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان فارس شناسایی شده است.
با اعلام بستری 179 بیمار جدید مبتلا و مشکوک دارای علائم کرونا در بیمارستانهای استان طی شبانه روز گذشته مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علائم که هم اکنون در بیمارستانهای استان بستری هستند به هزار و 407 نفر رسیده که از این تعداد، 186 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU، مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
با جان باختن 14 هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون مجموع جان باختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری تا کنون به هفت هزار و 168 رسیده است.
استان قزوین/ نرخ مرگ و میر دو برابر شد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین از کاهش 10 درصدی موارد قطعی ابتلای به کرونا در استان خبر داد و اظهار داشت: در 24 ساعت اخیر 114 مورد جدید ابتلای کرونایی در آزمایشگاههای منتخب کووید-19 استان قزوین شناسایی شد که این آمار نسبت به روز گذشته 13 نفر کاهش یافته است.
جلال رحمانی با اشاره به تثبیت نرخ بستریهای کرونایی روزانه گفت: در شبانهروز گذشته 58 بیمار کرونایی به خاطر علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان قزوین بستری شدند که این آمار در مقایسه با روز قبل تغییری نکرده است.
وی به افزایش 11 درصدی آمار بیماران بدحال هم اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 10 بیمار کرونایی با حال وخیم زیر دستگاه ونتیلاتور در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای قزوین بستری شدند که این آمار در قیاس با روز پیش یک نفر بیشتر و دوباره 2رقمی شده است.
رحمانی از افزایش 100 درصدی نرخ مرگومیر کرونایی روزانه در استان قزوین خبر داد و گفت: همچنین در 24 ساعت اخیر 4 بیمار بدحال کرونایی به دلیل شدت علائم بیماری و ضعف مفرط جسمانی جان خود را از دست دادند که این آمار 2 برابر فوتیهای روز قبل بوده و 2 نفر بیشتر شده است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی قزوین همچنین به کاهش 3.3 درصدی آمار روزانه بهبودیافتگان کرونایی اشاره کرد و افزود: در شبانهروز اخیر 59 بیمار کرونایی با علائم قطعی نقاهت و بهبود از بیمارستانهای استان قزوین مرخص شدند که این آمار از روز گذشته 2 نفر کمتر است.
رحمانی اضافه کرد: در نهایت هم آمار کل بستریهای فعلی کرونایی استان با 2.2 درصد کاهش به 260 نفر رسید که این آمار در مقایسه با روز گذشته 6 نفر کاهش پیدا کرده است.
استان سمنان/ 10 بیمار جدید بستری شدند
کامران قدس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سمنان، اظهار داشت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تا کنون 48 هزار و 833 بیمار مبتلا به کرونا مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شدهاند.
وی با اشاره به تعداد افراد بستری شده با تشخیص قطعی بیماری کرونا گفت: در 24 ساعت گذشته تعداد 10 بیمار جدید مبتلا به کرونا در سمنان بستری شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اضافه کرد: در مجموع از ابتدای شیوع کرونا تا کنون تعداد 10 هزار و 514 نفر در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه بستری شدند.
قدس به آمار افراد بهبود یافته از بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اشاره کرد و گفت: از ابتدای بروز بیماری کرونا تعداد 9 هزار و 384 نفر بهبود یافتند.
وی همچنین افزود: از ابتدای بیماری کرونا تا کنون نیز 38 هزار و 319 بیمار نیز به صورت سرپایی شناسایی شدند.
کاشان/ 6 بیمار جدید بستری شدند
کاشان همچنان در وضعیت نارنجی قرار دارد و این موضوع نشان از آن دارد که ویروس کرونا در منطقه کاشان همچنان جولان میدهد و خوشبختانه طی چند روز گذشته این ویروس منحوس در کاشان افت نسبی اما شکننده داشته است.
مهدی دلاوری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته شش بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد چهار بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و دک بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء و بیماری نیز در بیمارستان ثامن شهرستان آران و بیدگل بستری نشده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل 40 و حداکثر 62 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیمار 38 و حداکثر 70 ساله به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.
دلاوری با بیان اینکه تاکنون 142 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 93 بیمار در شهرستان کاشان و 49 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران 24 بیمار به صورت موقت بستری هستند.
وی از بستری 16 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه در دو مرکز درمانی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت متاسفانه یک آقا 91 سال در شهرستان کاشان جان خود را بر اثر کرونا از دست دادند.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 16 مورد میرسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد دو بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون شش هزار 544 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند.
وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.
استان کردستان/ شناسایی 72 مورد و فوت 4 بیمار جدید کرونایی
آخرین وضعیت کرونا در کردستان حاکی از شناسایی 72 مورد جدید مبتلا به کرونا ویروس و مرگ 4 بیمار دیگر در 24 ساعت گذشته تاکنون در استان دارد.
در حال حاضر 366 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان کردستان بستری هستند که حال 6 نفر از آنان در بخش مراقبتهای ویژه وخیم گزارش شده است.
وی با اشاره به آمار بستری شدگان در کردستان به تفکیک شهرستانهای استان افزود:
سنندج با 207 نفر، سقز: 17 نفر، مریوان: 27 نفر، قروه: 17 نفر، بیجار: 12 نفر، کامیاران: 16 نفر، دیواندره: 14 نفر، بانه: 45 نفر، دهگلان: 5 نفر و سروآباد با 6 نفر شمار بستریشدگان به تفکیک شهرستانهای استان کردستان را نشان میدهد.
براساس این گزارش؛ آمار فوتشدگان بر اثر بیماری کرونا در کردستان نیز از ابتدا تاکنون به 1869 نفر رسیده که از این تعداد 812 نفر در سنندج، 296 نفر در سقز، 149 نفر در قروه، 98 نفر در کامیاران، 141 نفر در بانه، 89 نفر در دیواندره، 72 نفر در بیجار، 183 نفر در مریوان، 24 نفر در دهگلان و 5 نفر در سروآباد جان باختهاند.
استان کرمان/ 282 بیمار در مراکز درمانی بستری هستند
حمیدرضا رشیدینژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین وضعیت واکسیناسیون در استان کرمان اظهار داشت: مجموع واکسیناسیون کرونا در استان از 3 میلیون و 500 هزار دوز گذشته است.
وی با بیان اینکه تا کنون بیش از دو میلیون و 30 هزار نفر در استان دوز اول و بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر دوز دوم واکسن کرونا را دریافت کردند گفت: تزریق دوز سوم واکسن کرونا نیز در استان کرمان آغاز شده و افراد بالای 60 سالی که چهار ماه از نوبت دوم واکسن آنها گذشته میتوانند برای تزریق دوز سوم مراجعه کنند.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19 تا ظهر امروز اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 282 مورد است.
وی ادامه داد: از این تعداد 177 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 29 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 16 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 7 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 53 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 67 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 42 هزار و 869 مورد رسیده است.
وی به فوت یک بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 5 هزار و 10 مورد رسیده است.
صحبتی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان دو میلیون و 31 هزار و 316 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را یک میلیون و 527 هزار و 894 مورد است.
استان گیلان/ 12 شهرستان آبی شد
طبق آخرین اعلام رنگبندی کرونایی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هماکنون 12 شهرستان استان گیلان در وضعیت آبی و 5 شهرستان در رنگرنگبندی زرد است و شهرستان نارنجی و قرمز نیز نداریم.
12 شهرستان در رنگبندی آبی کرونایی استان گیلان شامل سیاهکل، لنگرود، املش، لاهیجان، آستانه اشرفیه، شفت، فومن، بندرانزلی، خمام، رشت، رضوانشهر و تالش بوده و شهرستانهای رودسر، رودبار، صومعهسرا، ماسال و آستارا زرد هستند.
شایان ذکر است که شهرستان رودبار تا پیش از این در رنگبندی نارنجی کرونایی قرار داشت و به جز املش، سیاهکل و شفت که از هفتههای گذشته در وضعیت آبی بودند مابقی شهرستانهایی که امروز آبی شدند در رنگبندی زرد کرونایی قرار داشتند.
طبق آخرین اعلام سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان 270 بیمار کرونایی در حال حاضر در بیمارستانهای سراسر گیلان بستری هستند که 53 نفر از این بیماران در شبانهروز گذشته به آمار بستریشدگان افزوده شدهاند.
همچنین 68 نفر از بیماران کرونایی به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان گیلان بستری هستند که 10 بیمار به تازگی به این بخش منتقل شدهاند و وضعیت 62 نفر از بیماران نیز وخیم گزارش شده است.
استان مرکزی/ 2 شهرستان در وضعیت آبی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به آخرین وضعیت کرونایی استان مرکزی اظهار داشت: خوشخبتانه تلاش و همکاری مردم و مسئولین، نتیجه داد و رنگ های قرمز و نارنجی بالاخره از استان مرکزی رخت بر بست که رسیدن به این رنگ بندی نتیجه تلاش ها و مجاهدت های شبانه روزی مدافعان سلامت، مسئولین و البته همکاری و همراهی جانانه ی مردم است و البته بسیار شکننده و حساس می باشد و با ساده انگاری و عادی انگاری قطعا به شرایط بحرانی قبل باز خواهیم گشت.
سیدمحمد جمالیان افزود: از مردم استان درخواست داریم تا با در پیش گرفتن همین منوال و البته جدیت بیشتر در رعایت پروتکل ها بهداشتی، این رنگ بندی را حفظ و برای بهتر شدن آن تلاش کنند چراکه ممکن است هر لحظه و با کوچکترین سهل انگاری تلاش چندین ماهه مدافعان سلامت و مسئولین و البته تحمل سختی های فراوان خود مردم، برباد رود.
وی خاطر نشان کرد : در آخرین اعلام رنگبندی کرونایی 10 شهرستان اراک، ساوه، کمیجان، فراهان،شازند، خمین، دلیجان، تفرش، آشتیان، محلات در وضعیت زرد قرار گرفتهاند، همچنین در این اعلام رنگ بندی که مربوط به 29 آبان است،2 شهرستان زرندیه و خنداب نیز آبی شده اند.
رئیس علوم پزشکی اراک به اثرگذاری رعایت پروتکلها و البته واکسیناسیون اشاره کرد و گفت: شهرستان های خنداب و زرندیه با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و تزریق واکسن از وضعیت زرد به آبی و شهرستان های اراک، محلات، آشتیان و تفرش نیز با همین روش از وضعیت نارنجی در هفته های گذشته به وضعیت زرد رسیده اند.
جمالیان بیان کرد: بازگشایی مدارس و حضور دانش آموزان در کلاس های درس در این شرایط بسیار امر حساسی است و به همین جهت از تصمیم گیران این امر می خواهیم با توجه به حساسیت موضوع، پس از حاصل شدن اطمینان و آماده شدن صددرصدی شرایط، اقدام به این کار کنند.
انتهای پیام/ی