چهارشنبه , 18 مهر 1403

کشیده شدن دامنه تحریم‌ها به عدم صدور ویزا برای ورزشکاران ایرانی/ انتظار برای اقدام مؤثر نهادهای مسئول

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، حضور ورزشکاران و تیم‌ها در مسابقات، تورنمنت‌ها و رویدادهای بین‌المللی یکی از اتفاقات مرسوم در هر کشوری است و در بیشتر اوقات نیز راحت و بدون حاشیه به سرانجام می‌رسد. در واقع تمرکز مسئولان تیم‌ها و فدراسیون‌ها به جای رسیدگی به نحوه اعزام، بیشتر روی مسائل فنی است.

این شرایط تقریباً در همه جای دنیا وجود دارد و فدراسیون‌ها و نهادهای بین‌المللی نیز روند سفر تیم‌ها به کشور مقصد برای حضور در این رویدادها را با رایزنی‌هایی که انجام می‌دهند، تا حد بسیار زیادی تسهیل می‌کنند. در واقع به نظر می‌رسد دامنه تحریم‌های ظالمانه به عدم صدور روادید برای ورزشکاران ایران کشیده شده و اینجاست که باید فکری عاجل برای این موضوع شود.

با وجود اینکه صدور ویزای کشور مقصد در یک اعزام ورزشی باید بدون دغدغه و خیلی راحت انجام شود، اما چند وقتی است شاهد آن هستیم که این روند برای ورزشکاران ایرانی با سختی بسیار زیادی صورت می‌گیرد و حتی گاهی اوقات منجر به عدم اعزام می‌شود. در واقع «جدایی سیاست از ورزش» برای بسیاری از کشورها تبدیل به یک شعار شده و آنها سعی می‌کنند از حربه جدیدی به نام «عدم صدور ویزا» برای ضربه زدن به کشورمان استفاده کنند.

نمونه این اتفاق در مدت اخیر بسیار بیشتر از گذشته شده و اگر تمهیداتی اندیشیده نشود، در آینده بیشتر هم خواهد شد. عدم اعزام کشتی‌گیران به مسابقات جهانی پیشکسوتان، عدم اعزام نمایندگان گلف به مسابقات جهانی در فرانسه، عدم اعزام داور تیراندازی با کمان به ایتالیا و … نمونه‌هایی هستند که تنها در چند وقت اخیر و به دلیل صادر نشدن ویزا رقم خوردند. این در حالی است که ویزای ملی‌پوشان تیراندازی برای حضور در مسابقات جهانی مصر و همچنین ویزای فرنگی‌کاران برای حضور در مسابقات زیر 23 سال جهان در اسپانیا در دقیقه 90 صادر شد و البته هنوز تکلیف ویزای نمایندگان کشتی آزاد برای حضور در مسابقات امیدهای جهان مشخص نیست. نمونه این اتفاقات در گذشته نیز رخ داده بود، همانند صادر نشدن روادید اعضای تیم ملی کشتی از سوی آمریکا، صادر نشدن ویزای تیم‌های دوومیدانی و کاراته و … اما اخیراً شدت آن بیشتر شده است.

چنین اتفاقاتی نه تنها یأس در میان ورزشکاران را به دنبال دارد، بلکه هزینه زیادی را نیز روی دست فدراسیون‌ها می‌گذارد. فدراسیون‌ها قبل از آنکه ویزا بگیرند، باید اقدام به تهیه بلیت برای حضور در کشور مقصد کنند و اگر روادید صادر نشود و آنها نتوانند راهی کشور مورد نظر شوند، هزینه هنگفتی نیز از دست‌شان می‌رود و ضرر مالی نسبتاً زیادی به دنبال دارد.

عدم صدور روادید در سال‌های قبل معمولاً در زمان سفر به آمریکا رقم می‌خورد، اما اکنون شاهد آن هستیم که برخی کشورهای اروپایی و آفریقایی نیز وارد این بازی سیاسی شده‌اند و از صدور ویزا برای نمایندگان ورزش ایران امتناع می‌کنند.

در چنین شرایطی آنچه اهمیت دارد، رایزنی مؤثر و به موقع نهادهای ذیربط است؛ نهادهایی همچون وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و وزارت امور خارجه که نقش پررنگ و بی‌بدیلی در ارتباطات بین‌المللی دارند. در واقع این سه نهاد باید اکنون و پیش از آنکه ماجرای عدم صدور ویزا به سایر کشورها نیز سرایت کند، با اقدامات‌شان جلوی این اتفاق غیر ورزشی و صرفاً سیاسی را بگیرند تا دیگر شاهد چنین ماجراهایی در عرصه ورزش و در زمان اعزام‌های مختلف نباشیم.

انتهای پیام/

پیشنهاد ما به شما

چالش‌های جراحی لگن و ران

به محل اتصال استخوان‌های مجاور و متصل به یکدیگر مفصل می‌گویند. اگر این بخش فاقد …