سرهنگ رسول جلیلیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تبلیغات اغوا کننده راهی برای سودجویان سایبری بوده که با استفاده از ترفند آگهی های کاذب و تبلیغات جذاب تلاش میکنند کاربران خود را افزایش داده تا بتوانند به اهداف مجرمانه خود دست یابند.
وی خاطرنشان کرد: تبلیغات جذاب یکی از ترفندهایی است که مجرمان سایبری با نصب نرم افزارها و با اقناع کاربران را فریب میدهند که در چنین شرایطی کاربران حتما از سایت هایی که دارای نماد الکترونیکی بوده خرید و هنگام پرداخت وجه از درگاه اصلی اقدام به تراکنش کنند.
رییس پلیس فتا البرز افزود: یکی از جرایم سایبری سرقت اطلاعات شخصی افراد بوده که در اکانتها و صفحات خود منتشر می کنند و سبب می شود حریم خصوصی آنها مورد تهدید قرار گرفته و در فضای گستردهتری منتشر شود.
وی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی کلاهبردار با تبلیغات ارزان قیمت و اغوا کننده کاربران را فریب داده و برای پرداخت مبلغ آنها را به صفحات جعلی درگاههای اینترنتی (فیشینگ) هدایت میکند و پس از وارد کردن اطلاعات بانکی در صفحه جعلی درگاه بانکی که توسط کلاهبردار طراحی شده است اطلاعات حساب بانکی به سرقت میرود.
رییس پلیس فتا البرز یادآور شد که در چنین شرایطی کلاهبرداران با ترفند خاص کاربران را وادار به ارائه اطلاعات بانکی ، شماره کارت، رمز اینترنتی CVV۲ و تاریخ انقضای کارت را در اختیار کلاهبرداران فضای مجازی قرار دهند.
جلیلیان گفت: مجرمان سایبری از این بستر سوءاستفاده کرده و با تبلیغ کالاهای ارزان قیمت با طراحی زیبا و وسوسه انگیز با مخاطب شناسی خاص اقدام به کلاهبرداری اینترنتی میکنند.
وی اظهار داشت: مردم قبل از خرید مجازی باید از اصلی بودن صفحه سایت و نشانی اینترنتی مطمئن شوند تا در دام درگاه های جعلی قرار نگیرند، در غیر این صورت کلاهبرداران با ترفندهای خاص مانند ایجاد صفحات جعلی از حساب های بانکی مردم برداشت خواهند کرد.
جلیلیان ، سایت پلیس فتا را مرجع کامل آخرین اطلاعات و تهدیدات سایبری معرفی کرد و از خانواد ها و عموم مردم خواست که برای پیشگیری و مقابله با هرگونه جرایم سایبری به مطالعه توصیه های این سایت بپردازند.
وی تاکید کرد: کاربران در صورت اطلاع از اینگونه موارد بلافاصله مراتب را از طریق تماس با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا اعلام کنند.