مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران تصریح کرد: با توجه به گستردگی بافت های فرسوده شهری کشور، تلاش ها بر این است تا این بافت ها با مشارکت مردم و حمایت مجموعه حاکمیت یعنی سه قوه مقننه ، قضاییه و مجریه بازآفرینی شود.
آیینی تاکیدکرد: مردم و سایر بخش ها باید در این زمینه به دولت و شهرداری ها کمک کنند تا این طرح در بهترین وضعیت به سرانجام برسد.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: تلاش ها بر این است تا موانع سر راه این طرح بازآفرینی بافت های فرسوده با کمک دستگاه های اجرایی برطرف شود و به دنبال یک بسته تشویقی کاملی هستیم که انگیزه را در سرمایه گذاران برای ورود به عرصه به وجود آوریم.
مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: انبوه سازان نیز در این بخش انتظاراتی دارند و یکی از مشکلات سازنده ها طولانی بودن زمان صدور پروانه های ساختمانی است که به جای صدور یک ماهه حدود یک سال به طول می انجامد.
وی ادامه داد: سازندگان واحدهای مسکونی در بافت های فرسوده نیز انتظار سرعت عمل در صدور پایان کار را دارند و این مهم باید از سوی شهرداری ها مورد توجه قرار گیرد.
آیینی تصریح کرد: همچنین سازنده ها از دولت انتظار دارند در جهت تامین منابع مالی تسهیلات ارزان قیمت را برای آنها فراهم کند که این امر با جدیت پیگیری می شود.
وی با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم تدارک خوبی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: تمام امتیازات، تشویق ها و معافیت هایی که در نهضت ملی مسکن وجود دارد برای بافت های فرسوده نیز اعمال خواهد شد.
نرخ سود پایین تسهیلات برای باز آفرینی بافت های فرسوده
مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: اعمال تمام شرایط نهضت ملی مسکن برای بازآفرینی بافت های فرسوده ضرورت ندارد ضمن آنکه نرخ سود تسهیلات اعطایی به نسبت نهضت ملی مسکن تفاوت دارد و به حداقل چهار تا ۹.۵ درصد کاهش می یابد.
وی تصریح کرد: تسهیلات با نرخ ۹.۵ درصدی به زودی برای هشت هزار واحد مسکونی در بافت های فرسوده کشور از طریق رسانه ها اعلام می شود.
آیینی گفت: براین اساس سازندگان واحدهای مسکونی در بافت های فرسوده می توانند وارد سامانه مربوطه شده و ثبت نام را انجام دهند و این تسهیلات برای کلانشهرهای مانند کرج ۴۰۰ میلیون تومان است که تا ۳۰۰ میلیون تومان آن با نرخ ۹.۵ درصد است و مابقی آن با نرخ ۱۸.۵ درصد خواهد بود که در مجموع برای شهر کرج با نرخ سود ۱۱ درصد است.
وی تصریح کرد: سازندگان از شهرداران و دبیرخانه های شورای عالی شهرسازی انتظار یک بسته تشویقی شهرسازانه دارند که باید فضا را برای فعالیت این افراد فراهم کنیم تا وارد عرصه سازندگی در بافت های فرسوده شهری شوند.
مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: باید جهاد نوسازی را با نهضت ملی مسکن همراه و هوشمندانه به سمت بافت های فرسوده هدایت کنیم زیرا منافع و مزیت های گوناگون دارد.
استان البرز بیش از ۲ هزار هکتار بافت فرسوده و غیر مقاوم شهری دارد که یک سوم جمعیت سه میلیون نفری استان در این بافت ها زندگی می کنند.