بستر احداث مجتمع عرضه دام زنده عشایر استان فراهم است

به گزارش خبرنگار مهر، احمد افضلی بعد از ظهر دوشنبه در جلسه شورای عشایر استان البرز که در محل این اداره برگزار شد، اظهار داشت: تولید ۲۵ درصد گوشت قرمز کشور (سالیانه ۱۹۰ هزارتن)، تولید ۳۵ درصد صنایع دستی کشور، عرضه سالانه ۹/۵ میلیون رأس دام به بازار مصرف، در اختیار داشتن ۷۹۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی (آبی و دیم) و همچنین ظرفیت‌های قابل توجه در حوزه گیاهان دارویی، گردشگری، صنایع دستی و … تنها بخشی از توان این قشر از جامعه است.

وی افزود: عشایر نشینان البرز با حضور در تمامی شهرستان‌های استان، ۳۲۱ هزار رأس واحد دامی دارند که در طول سال ۶ هزار و ۷۰۰ تن شیر، ۳ هزار و ۸۱۶ تن گوشت قرمز تولید می‌کنند.
این مسئول با اشاره به اینکه باید از ظرفیت تولیدی عشایر در جهت رونق اقتصادی استان استفاده کرد، یادآور شد: عشایر استان با داشتن بیش از ۴ هزار و ۷۸۰ نفر، رتبه ۲۶ را در بین عشایر کشور دارا هستند.

افضلی در ادامه این نشست بر ضرورت تسریع در روند خدمت رسانی برخی دستگاه‌های خدماتی از جمله؛ تأمین آب شرب منطقه عشایری قشلاق دایلر، تأمین برق قشلاق نمکی، تکمیل پروژه احداث پل عشایری منطقه ییلاقی ماشینو شهرستان طالقان، اصلاح تعرفه آب تانکرهای آبرسانی سیار در مناطق عشایری سطح استان، آنتن دهی در مناطق ییلاقی کرج و طالقان، مشخص نمودن مسیر جایگزین ایلراه مسدود شده در شهر جدید هشتگرد، ساماندهی استقرارگاه‌های عشایر در حاشیه شهر کرج (کلاک، ماهدشت، حسن آباد)، تخصیص سهم مناطق عشایری از اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده متمرکز در فرمانداری‌ها و انعقاد تفاهم نامه جهت اجرای پروژه‌ها در زمان مناسب تاکید کرد.

گفتنی است بررسی اجرای طرح ساماندهی شترهای عشایر شهرستان نظرآباد، ایجاد بازارچه‌های عرضه مستقیم محصولات تولیدی عشایر در سطح استان، ساماندهی اسکان کانون توسعه (خودجوش) منطقه خانلرخانی و همچنین بررسی اجرای طرح گردشگری جامعه محور عشایر ییلاقات کرج از دیگر موضوعاتی بود که در این شورا مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز در پایان این نشست با کارکنان امور عشایر استان دیدار و گفتگو کرد.