به گزارش گروه اخبار استانهای ایرنا، امروز خبرنگاران ایرنا در استانهای مختلف سوژه های مهمی را به عنوان مطالبات مردم و در حوزههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پیگیری کردند که “هرمزگان به پیادهسازی اصول حرفه ای کشاورزی نیازدارد“، “بهشت دیرینهشناسان جهان کجاست؟ “، “پیشرفت در تامین مالی راهآهن بیرجند پس از سفر رییس جمهور“، “پیشرفت در تامین مالی راهآهن بیرجند پس از سفر رییس جمهور“، “ام اس، محصول استرس و تغییر سبک زندگی” و “تیشه بر ریشه میراث طبیعی مرزنشینان خراسان شمالی” از جمله این گزارشها بود.
“انگ تجارت مغشوش بر پیشانی کیوی مازندران” نیز از جمله گزارش های استانی بود که از مرکز ساری مخابره شد.در مقدمه این گزارش امده است که کیویکاران مازندران این روزها سختترین دوره کاری سالهای اخیر را به خاطر انتظار کشیدن جهت رفع مانع صادراتی محصولشان پشت سر میگذارند بدون آن که قصوری متوجه آنها بوده یا اشکالی در محصول تولیدیشان مشاهده شده باشد.
گروه استانهای ایرنا هم در گزارشی به بیان آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در ایران پرداخت که در مقدمه این گزارش آمده است: راهکارهای در امان ماندن از ابتلا به سویه جدید کرونا را می توان پیروی از توصیه های مهمی همچون تزریق واکسن بویژه دُز سوم در کنار توجه جدی به رعایت دستورالعمل های بهداشتی و تقویت سیستم دفاعی بدن دانست، عواملی که تضمین کننده افزایش ایمنی جامعه در برابر این ویروس است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی نیز که میهمان مردم ارومیه است در آیین تودیع و معارفه رییس سازمان تعاون روستایی آذربایجان غربی گفت که تعاون روستایی آماده اجرای حذف ارز ترجیحی در کشور است. وی افزود که باید تلاش کرد تا تبعات این سیاست به حداقل رسیده و از یک موضوع اجتناب ناپذیر به عنوان یک فرصت استفاده کرد.
همچنین معاون وزیر و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران که به قم سفر کرده است از احیای ۱۰۰۰ واحد راکد صنعتی در دولت سیزدهم خبر داد. وی تاکید کرد که فرآیند احیای واحدهای راکد و افزایش ظرفیت تولید واحدهای صنعتی با ایجاد سازکارهای جدید همچون سامانههای پاسخگویی توسعه پیدا خواهد کرد. به گفته رسولیان، ۶۲ درصد واحدهای راکد صنعتی قابلیت احیا دارند.
دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید هم که در قم به سر میبرد از برون سپاری و تفویض اختیار به استانها بعنوان رویکرد وزارت صمت خبر داد و تاکید کرد که هر تصمیمی که کارگروه های استانی ستادتسهیل و رفع موانع تولید بگیرند، لازم الاجراست.
رییس بنیاد مسکن نیز در نشست بررسی طرح مسکن ملی در ایلام گفت که اقساط طرح ملی مسکن روستایی یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است. وی تصریح کرد که در نقاط روستایی پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی با نرخ سود پنج درصد و بازپرداخت ۲۰ ساله تعیین شده است که ضمانت نیز به صورت زنجیره سه نفره خواهد بود.
مصطفی طاهری نماینده مردم زنجان و طارم هم در مجلس شورای اسلامی خبر داد که شرکتهای تولیدی بزرگ کشور در یک سال بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان سود سپرده بانکی دریافت کردند. به گفته این نماینده مجلس این شرکتها حدود ۹۲ هزار میلیارد تومان سپرده بانکی در قالب سپردهگذاری های کوتاه و بلندمدت بانکی دارند.
نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز که در شیراز به سر میبرد تاکید کرد که وقف در خدمت توسعه و درمان کشور قرار گیرد. وی خاطرنشان کرد که نیت واقفین در طول تاریخ خدمت به مردم بوده است.
همچنین مدیرکل سازمان نوسازی مدارس کشور در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در تهران اعلام کرد که حدود ۸۰ درصد از مدارس کشور مقاوم است. وی خاطرنشان کرد که در ۱۰ سال اخیر با تلاش خیران و اعتبارات سازمان نوسازی مدارس، طرح های ناایمن که نیاز به تخریب، بازسازی و مقاوم سازی دارد از ۳۰ درصد به ۱۹.۵ درصد کاهش یافت.
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی در آیین تکریم و معارفه فرمانده یگان حفاظت از میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی نیز از شناسایی یک میلیون اثر تاریخی در کشور خبر داد. وی خاطرنشان کرد که نیروهای این یگان با وجود برخی مشکلات که در حال حاضر وجود دارد با تمامی وجود خود از میراث فرهنگی حفاظت می کنند.
مرکز ایرنا در بندرعباس در خبری به نقل از معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی و انتظامی استاندار هرمزگان هم اعلام کرد که رییس جمهور پنجشنبه مهمان مردم خونگرم هرمزگان است. دیدار با نخبگان، خانوادههای شهدا، نشست با مدیران، نشست با خبرگان صنعت و بازدیدهای میدانی از مناطق سیل زده و زلزله زده از جمله برنامههای آیت الله رییسی و اعضای هیات دولت خواهد بود.
همچنین معاون امور اقتصادی استانداری خوزستان خبر داد که ۲۰ درصد تولیدات کشور در خوزستان انجام میشود. وی یادآور شد که این استان ۶ میلیون هکتار زمین کشاورزی و منابع طبیعی دارد و دومین استان تولیدکننده فولاد کشور است.
از مشهد هم خبر رسید که صادرات ریلی از مرز سرخس ۸۵ درصد افزایش یافت. مدیرکل راهآهن خراسان با تایید این خبر اضافه کرد که ۸۵۵ هزار تن محموله صادراتی با بیش از ۱۳ هزار و ۶۰۰ دستگاه واگن تا پایان آذرماه امسال، بارگیری و از طریق مرز ریلی سرخس به مقصد کشورهای آسیای مرکزی صادر شده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان نیز اعلام کرد که افزونبر ۶ هزار خانوار سیلزده سیستان و بلوچستان امدادرسانی شدند. تاکنون ۱۲ هزار و ۷۸۰ سیلزده سیستان و بلوچستان در این مدت توسط نیروهای این جمعیت در چادر اسکان اضطراری داده شدند. مرکز ایرنا در زاهدان در خبری دیگری به نقل از فرماندار دلگان در جنوب سیستان و بلوچستان اعلام کرد که سیل ۱۷۲ میلیارد تومان به دلگان خسارت زد.
مرکز ایرنا در زاهدان همچنین از خسارت حدود ۲ هزار میلیارد تومانی سیل به استان سیستان و بلوچستان خبر داد. استاندار این استان با تایید این خبری خاطرنشان کرد که بارندگی و سیل اخیر به بخشهای راه، کشاورزی، برق، حمل و نقل، ارتباطات، آب و فاضلاب، شیلات، زیرساختها و ساختمانهای اداری این استان خسارت وارد کرده است.
سیلاب ۵۷۳ میلیارد ریال به کشاورزی خراسان جنوبی هم خسارت زد. این عنوان خبری بود که مرکز ایرنا در بیرجند به نقل از رییس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات سازمان جهاد کشاورزی این استان اعلام کرد. وی افزود که این خسارتها به ترتیب در ۶ شهرستان نهبندان، خوسف، سربیشه، زیرکوه، طبس و سرایان گزارش شده است.
از شهر کرد نیز خبر رسید که ۹۲ درصد واحدهای مسکونی آسیبدیده از زلزله شهرستان کوهرنگ آواربرداری شد. طبق مصوبه هیات دولت تسهیلات بازسازی برای ۴۹۶ واحد و تسهیلات تعمیر برای سه هزار و ۱۲۲ واحد مسکونی آسیبدیده از زلزله کوهرنگ ابلاغ شده است که مراحل جذب تسهیلات و معرفی مالکان واحدها به بانکهای عامل در حال انجام است.
مدیر جهاد کشاورزی تفتان سیستان و بلوچستان هم در حاشیه نشست اعضای کارگروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی تفتان گفت که سالانه افزونبر سه هزار و ۴۰۰ تن گوشت در تفتان تولید میشود. سالانه حدود ۴۰ هزار تن محصول کشاورزی در شهرستان تفتان تولید و به بازار مصرف داخل و خارج کشور عرضه میشود.
همچنین مرکز ایرنا در اردبیل به نقل از رئیسکل دادگستری استان اردبیل اعلام کرد که سند مالکیت ۶۸۰ هزار هکتار اراضی ملی استان اردبیل صادر شد. به گفته وی از پارسال تاکنون در مجموع ۷۲۵ هزار هکتار از اراضی ملی استان تثبیت مالکیت شده است.
معاون جهاد کشاورزی گلستان هم در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در گرگان از خسارت ۳۰ هزار میلیارد ریالی خشکسالی به مزارع گندم و جو گلستان خبر داد. ۷۰ هزار هکتار گندم و ۳۰ هزار هکتار از اراضی زیرکشت جو در استان به ویژه شهرهای آق قلا، گمیشان، گنبد و بندرترکمن سبز نشده اند.
صادرات کالای غیرنفتی از استان مرکزی به خارج کشور ۵۱ درصد افزایش یافت. این عنوان خبری بود که رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی آن را در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در اراک اعلام کرد. محمولههای صادراتی استان مرکزی به بیش از ۸۰ کشور جهان صادر شده که عراق، افغانستان، ترکیه، پاکستان و امارات بیشترین بازارهای هدف صادراتی تولیدکنندگان استان در سال جاری بودهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان نیز در گفت وگو با خبرنگار مرکز ایرنا در سنندج گفت که ۱۵ اثر صنایع دستی کردستان نشان ملی مرغوبیت دریافت کردند. این ۱۵ اثر از میان ۳۳ اثر راه یافته به ششمین مرحله نشان ملی مرغوبیت با حضور استانهای غرب کشور موفق به کسب این نشان شدند.
رییس شورای شهر قم هم در بیست و سومین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی این شهر گفت که مدافعان بافت تاریخی قم، خود حاضر به سکونت در آن نیستند. به گفته وی بسیاری از خانههای موجود در این محدوده ویژگی بافت تاریخی را ندارند و از طرفی همین بلاتکلیفی در این محدوده باعث کاهش قیمت این خانهها و اعتراض شهروندان شده است.
همچنین مدیر کل ورزش و جوانان استان قزوین در شورای تربیت بدنی و ورزش این استان اعلام کرد که ۴۱ پروژه نیمه تمام ورزشی قزوین در انتظار سفر رییس جمهور است. این مقام دولتی یادآور شد که این پروژه ها ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند.
معاون مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان آذربایجان هم به ایرنا گفت که ناوگان جادهای آذربایجانشرقی بیش از ۱۶ میلیون تن بار جابه جا کرد. این میزان جابه جایی بار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، حدود سه درصد کاهش یافته است.
مرکز ایرنا در اصفهان نیز با انتشار فیلمی با عنوان فراز و فرود “پاپوش” ایرانی در شرق اصفهان به گیوههای روستای پیکان، در محور شرق اصفهان پرداخته است. در سالهای اخیر اقبال به این “پاپوشهای” سنتی در پیکان رو کرده و روح تازهای به کسبوکارهای گیوهبافی و تختکشی دمیده شده است.
رئیس شورای اسلامی شهر ساوه هم در دومین جلسه هماندیشی با اصحاب رسانه این شهرستان از ساخت شهرک صنوف مزاحم ساوه با اعتبار ۲۲۶ میلیارد تومان خبر داد. قرارداد طرح شهرک صنوف مزاحم در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار منعقد شده که با مشارکت بخش خصوصی و سرمایهگذاری بیش از ۲۲۶ میلیارد تومان در مدت ۱۲ ماه پس از ابلاغ رسمی ساخته خواهد شد.
مرکز ایرنا در بندرعباس نیز خبر داد که ۳۵۵ دریانورد مضطر در آبهای هرمزگان خدمات دریایی دریافت کردند. معاون دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اعلام این خبر افزود: از ابتدای امسال تا نیمه دی ماه سال جاری ۱۰۱ مورد عملیات های جستجو و نجات دریایی درگستره آبی استان برگزار شده است.
همچنین رییس پلیس مبارزه با موادمخدر گلستان در گفت وگو با مرکز ایرنا در گرگان اعلام کرد که بیش از ۱۱ تن موادمخدر سال جاری در گلستان کشف شد. این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته هشت درصد افزایش داشته است. عمده کشفیات مواد مخدر در استان گلستان تریاک، حشیش و شیشه بوده است.
مرکز ایرنا در ارومیه هم در خبری به نقل از مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای این استان آذربایجان غربی، اعلام کرد که بیش از ۱۲هزار و ۵۰۰ نفر در آذربایجان غربی آموزش مهارتی فراگرفتند. به گفته وی در این مدت بیش از سه میلیون و ۲۳ هزار نفر ساعت آموزش مهارتی به این افراد ارائه شد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران هم به ایرنا خبر داد که امسال سه هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری صنعتی در مازندران انجام شد. این مقام دولتی خاطرنشان کرد که سال گذشته در این دوره زمانی حدود یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری صنعتی در استان انجام صورت گرفته بود.
از خرم آباد نیز خبر رسید که ۱۴۴ هزار هکتار امسال به مناطق تحت مدیریت محیط زیست لرستان اضافه شد. مساحت مناطق تحت مدیریت این استان در سال گذشته ۱۷۶ هزار هکتار بود.
دفتر قشم هم به نقل از رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد که ۲ شناور حامل سوخت قاچاق در قشم توقیف شد. این دو شناور حامل ۳۲ هزار لیتر سوخت قاچاق بودند.
همچنین مرکز ایرنا در مشهد به نقل از مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی خبر داد که مجموعه بازوبند و مدالهای جهان پهلوان غلامرضا تختی در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.
امروز همچنین گزارشهای تهیه شده توسط مراکز ایرنا در ۳۱ استان کشور مورد بررسی قرار گرفت که بر اساس آن، گزارش جمیل آزاد منش خبرنگار دفتر مهاباد با عنوان “محکومیت لفظی “جنگ سگها“، افسانه گلباغی خبرنگار مرکز سنندج با تیتر “ارابههای مرگ در جادههای کردستان“، محمد امین میر بلوچ زهی خبرنگار مرکز زاهدان با عنوان “جایگاههای شلوغ سوخت و مشکلات مردم خاش“، داود میاندهی رییس مرکز کرمان با تیتر “در کوچهپسکوچههای قناتمَلِک“، رقیه غلامی زاده خبرنگار مرکز بندرعباس با عنوان “هرمزگان به پیادهسازی اصول حرفه ای کشاورزی نیازدارد” و علیرضا فولادی رییس دفتر مراغه با تیتر “بهشت دیرینهشناسان جهان کجاست؟ ” به عنوان مطالب برتر یا شایسته تقدیر انتخاب شدند.